Logowanie GK

Wszystko na ich temat, wnioski, uwagi, rankingi popularności ...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ronja
Forumator
Podziękował;: 35 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Re: Logowanie GK

Post autor: ronja »

Czyli jak ja - coś może zadziała :D
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ronja
Forumator

Ktoś ogarnie ten temat logowania? Od 10 minut próbuję na różne sposoby i ch.... Chyba, że trzeba zrezygnować z tej części zabawy i tłumaczyć innym, że kij z GK, bo to już martwy projekt?
EDIT: wskoczyło, nie wiadomo na jakiej zasadzie. Trudno to uznać za normę.
Obrazek Obrazek
Domino1
Nowy na forum
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Kontakt:

Post autor: Domino1 »

Ja się loguje przez Google i nigdy nie miałem żadnego problemu. Logując się do tego samego konta z poziomu hasła i loginu czasami mieli.
Obrazek
Awatar użytkownika
ronja
Forumator

Przed chwilą logowałem się z telefonu. Klasyka, mieli, ale zadziałało coś innego - autoryzacja, po której przekierowało na stronę logowania. Ta autoryzacja nie chodzi na innych systemach, ale jakoś łyknęła Androida.
Logowanie przez G - można, ale po co, skoro jest opcja dla wszystkich, dotąd działająca
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
krystiant
Forumator
Podziękował;: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 82 razy

Post autor: krystiant »

Hmm... Nie wiem czy to przypadek, próba logowania, mieliło, mieliło i nic. Zmieniłem język strony na EN i od razu wyskoczyło okno logowania i się zalogowałem.
Poczytaj zanim się zapytasz :wink:
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11, 12 i 13

ObrazekObrazek Obrazek Obrazek
Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów ;-)
rapotek
Wyjadacz
Podziękował;: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy

Post autor: rapotek »

Sprawdziłem testowo i wyszło mi, że co jakiś czas mechanizm uwierzytelnienia (lub weryfikacji uwierzytelnienia czy jakoś tak) daje negatywny wynik, gdyż jest zbyt dużo połączeń. Z czego to wynika - nie wiem.
Domino1
Nowy na forum
Kontakt:

Pisałem z kumy z geokretów i zajmują się tym już od kilku dni więc problem z logowaniem na strone przez wersję komputerową powinien już zniknąć jeśli chodzi o wersję na telefon to problem najprawdopodobniej jest z przeglądarką i wyskakującym okienkiem i będziemy to sprawdzać. Pytałem 2 krotnie o możliwości logowania geokretów z poziomu skrzynki na OC niestety nie odpowiedział na to więc to mówi samo za siebie.
Obrazek
Awatar użytkownika
ronja
Forumator

Po 4 weryfikacjach, że jestem człowiekiem, system pozwolił się zalogować z kompa. Czy to sukces? Chyba tak, bo kilka dni temu trwało to znacznie dłużej. Logowanie nadal jest nieprzewidywalne i zależne kij wie od czego.
Obrazek Obrazek
Domino1
Nowy na forum
Kontakt:

Regarding the login issue, it has been reported a few days ago and I'm working on enhancing it.

I just added more debug logs to the browser console, may you please check and share the browser console logs?

Here is a normal log flow for me, if working yours should look similar to the image below.

I'm also wondering if for some users, the popup could be the issue. Can you try login from page https://geokrety.org/en/login and also report browser console logs (F12)

Wiadomość od kumy nie mam komputera aby to przetestować
Załączniki
cid_qzoz0dwswixtzjp9pjetuqosphqdsidm@gmail.com.png
cid_qzoz0dwswixtzjp9pjetuqosphqdsidm@gmail.com.png (445.5 KiB) Przejrzano 100 razy
Obrazek
ODPOWIEDZ