Chciał bym prosić Geocacherską brać o pomoc w dwóch sprawach.
Jedna z nich tyczy się GeoCachingu, druga zaś związana jest z czym innym.
Z tego właśnie powodu temat zakładam w Hyde Parku.
Mianowicie pierwsza sprawa tyczy się scenariuszy WIGO.
Chciał bym stworzyć takowy scenariusz <kiedyś w końcu musi być ten pierwszy raz

Kolejna sprawa to temat z innej beczki... a który większość z was ma już zapewne za sobą.
Temat tyczy się ukochanej i oczywiście zdanej przez osoby które do niej przystąpiły... Matury, a dokładniej mówiąc egzaminu ustnego z języka ojczystego.
Temat który wydał mi się wyjątkowo ciekawy to "Motywy apokaliptyczne w literaturze i w innych dziedzinach sztuki. Omów zagadnienie, analizując wybrane teksty kultury."
Jako propozycję omawianych materiałów chcę podać 1 film, 1 piosenkę oraz 2 dzieła literackie.
Jeśli chodzi o film to najciekawsza wydała mi się wizja G. Romero, nad muzyką się zastanawiam <mam kilka swoich typów

Jeśli chodzi o literaturę to dla odmiany nie przyczepię się apokalipsy św jana <temat mega oklepany> a mitologii, np. greckiej, słowiańskiej bądź celtyckiej.
Pomoc o którą chciałem w tym temacie prosić tyczy się drugiego dzieła. Zastanawiałem się nad czymś współczesnym tj. coś w stylu Stephena Kinga
No ale niestety nic nie przychodzi mi do próżni czaszkowej, a przez co chciał bym prosić właśnie Geocacherską społeczność o pomoc.
Mianowicie czy polecili byście jakieś dzieło do przeczytania. Nie musi to być koniecznie king. Lubię twórczość tego pisarza i właśnie z tego powodu przyczepiłem się właśnie jego, No ale nie jestem aż tak mocno ogarnięty aby wybrać jakiś tytuł.
Niestety brak pomysłu na w/w powieść trzyma mnie w szachu a więc będę naprawdę ogromnie wdzięczny za wszelką pomoc.
Dziękuję i pozdrawiam