Jako, że jestem użytkownikiem Palmtopa...
Rob pisze:W palma raczej bym nie inwestował. Raczej nie znajdziesz softu pod ten system.
Niestety system PalmOs umarł parę lat temu, ale softu jest bardzo dużo i bardzo wiele darmowego np.
http://www.freewarepalm.com/.
Znajdziesz tu wiele softu, najwięcej chyba gier
Rob pisze:
Pamiętam jak kiedyś probowałem odpalić bazę filipsa na palmie, żeby chociaż mieć opisy ze zdjęciami. Problem był ze znalezieniem przeglądarki html. Nie było przeglądarki, która potrafiłaby otworzyć plik z karty pamięci zamiast online.
Od kiedy keszuję używam bazy filipsa na palmtopie. Aby ją odpalić należy tylko podać w oknie przeglądarki odpowiedni adres ( u mnie "file://nazwa_karty/op/op/index.htm"). Jako, że baza nie ma polskich liter nie ma żadnego problemu z wyświetlaniem i konwersją do innych formatów. Mam też smartfona, ale baza lepiej działa na palmtopie (uruchamianie jednym przyciskiem, nie ma problemów z małą czcionką) i co najważniejsze palm potrafi działać (używany) ponad tydzień.
siersciuch122 pisze:
Jeśli dobrze pamiętam palm stworzony był jeszcze pod Win 95 i IBM więc już kawał historii ma za sobą

Że co? Palm to palm, a win to win - to są dwa odrębne systemy.
Mając moduł GPS po BT można nawet na palmie odpalić prostą nawigację (nie pamiętam nazwy programu) ale z braku modułu nie próbowałem.
Jeśli masz go za darmo (ze szafy) i bateria działa prawidłowo to można go reanimować. do bazy filipsa, czytania ebooków, prostych gier np. logicznych (polecam vexed) nadaje się znakomicie.