keszblog
Moderator: Moderatorzy
- zbyszaty
- Stały bywalec
- Podziękował;: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: keszblog
Tzn. konkretnie w którym miejscu? Bo zawsze sprawdzamy pod kątem spojlerów, ale może coś przeoczyliśmy.BartekPL pisze:Podoba mi się. Szkoda tylko, że spojlery są
Edit: Ja jeszcze od siebie dodam (Marta - druga część zespołu, która pisze własnoręcznie tego bloga

- Ranwers
- Forumator
- Podziękował;: 28 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Znaleźliście kesza, sprawiło Wam to wiele zabawy... dlaczego chcecie, by następcy mieli mniej frajdy idąc z instrukcją obsługi? A co z ludźmi, którzy czytają Waszego bloga, ale nie bawią się w OC? Czy na pewno nie zniszczą kesza?zbyszaci pisze:[...]niektóre skrzynki są wystarczająco dokładnie opisane, że nie ma wielkiej potrzeby ukrywać się z tym gdzie są. Czasem piszę o trudności przy szukaniu kesza, to może być dużą podpowiedzią, ale nawet jeśli ktoś zapamięta, do której skrzynki się on odnosił to po prostu więcej nie wejdzie na naszego blogaBartekPL pisze:Podoba mi się. Szkoda tylko, że spojlery sąTo jest hobby, nie traktuję tego jako sprawy życia i śmierci
![]()
Jeśli góra idzie do Ciebie, a Ty nie jesteś Mahometem - spieprzaj, to lawina!
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- zbyszaty
- Stały bywalec
Ranwers pisze:Znaleźliście kesza, sprawiło Wam to wiele zabawy... dlaczego chcecie, by następcy mieli mniej frajdy idąc z instrukcją obsługi? A co z ludźmi, którzy czytają Waszego bloga, ale nie bawią się w OC? Czy na pewno nie zniszczą kesza?zbyszaci pisze:[...]niektóre skrzynki są wystarczająco dokładnie opisane, że nie ma wielkiej potrzeby ukrywać się z tym gdzie są. Czasem piszę o trudności przy szukaniu kesza, to może być dużą podpowiedzią, ale nawet jeśli ktoś zapamięta, do której skrzynki się on odnosił to po prostu więcej nie wejdzie na naszego blogaBartekPL pisze:Podoba mi się. Szkoda tylko, że spojlery sąTo jest hobby, nie traktuję tego jako sprawy życia i śmierci
![]()
Dlaczego piszesz że "chcemy żeby następcy mieli mniej frajdy"... wcale nie chcemy. Proszę o nie wyciąganie zbyt wczesnych i pochopnych wniosków

Nikt nie zmusza do czytania naszego bloga

A co z ludźmi którzy, czytają informacje w internecie o gc i oc, albo trafiają na fora, notki i inne tego typu informacje... czy nie zniszczą keszy?A co z ludźmi, którzy czytają Waszego bloga, ale nie bawią się w OC? Czy na pewno nie zniszczą kesza?
Czy ktoś kto znajdzie skrzynkę przypadkiem, nie zniszczy kesza? A co jeśli ktoś ze znajomych, którzy się nie bawią w OC jest wredny i będzie specjalnie niszczył kesze? ...

nie przesadzajmy. I proszę o nie wyszukiwanie problemów na siłę .
Marta.

- krystiant
- Forumator
- Podziękował;: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
A co z "kolegami" keszerami, z którymi czasem ktoś się pokłóci...?zbyszaci pisze:A co z ludźmi którzy, czytają informacje w internecie o gc i oc, albo trafiają na fora, notki i inne tego typu informacje... czy nie zniszczą keszy?A co z ludźmi, którzy czytają Waszego bloga, ale nie bawią się w OC? Czy na pewno nie zniszczą kesza?
Czy ktoś kto znajdzie skrzynkę przypadkiem, nie zniszczy kesza? A co jeśli ktoś ze znajomych, którzy się nie bawią w OC jest wredny i będzie specjalnie niszczył kesze? ...
![]()
nie przesadzajmy. I proszę o nie wyszukiwanie problemów na siłę.
Dajcie spokój zbyszatym. Mają dość znalezień i sami też zakładają to raczej wiedzą o co chodzi... Sam w innym wątku zwróciłem się z prośba o zwrócenie uwagi na ewentualną możliwość spoilowania, ale nie ma co teoretyzować i popadać w skarajności.
Poczytaj zanim się zapytasz
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11, 12 i 13

Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów

Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11, 12 i 13

- zbyszaty
- Stały bywalec
No to żeśmy sobie pogadali itp. Tak jak pisze "krystiant" - raczej wiemy o co chodzi i na pewno celowo nie spojlerujemy... A sam post na forum odnośnie bloga... służy wskazaniu że taki blog jest - a nie mniej lub bardziej merytorycznym dyskusjom nt. sensowności pisania takowego 
Przy okazji dziękujemy za pozytywne opinie o naszym blogu i zapraszamy do odwiedzania
P.S. To pisałem ja - Zbycho (czyli brzydsza połowa teamu "zbyszaci")

Przy okazji dziękujemy za pozytywne opinie o naszym blogu i zapraszamy do odwiedzania

P.S. To pisałem ja - Zbycho (czyli brzydsza połowa teamu "zbyszaci")
- Stryker
- Forumator
- Podziękował;: 12 razy
- Otrzymał podziękowań: 36 razy
Trochę na wyrost moim zdaniem te zarzuty o spoilowanie i psucie zabawy. Więcej podpowiedzi jest w samym opisie skrzynek niż na tym blogu.
A co do ludzi spoza OC - przecież na blogu nie ma żadnego namiaru, nawet nie są podlinkowane skrzynki. Już widzę jak ktoś złośliwy idzie ukraść skrzynkę mając tylko tekst z bloga i fotki
A co do ludzi spoza OC - przecież na blogu nie ma żadnego namiaru, nawet nie są podlinkowane skrzynki. Już widzę jak ktoś złośliwy idzie ukraść skrzynkę mając tylko tekst z bloga i fotki

- marta-la
- Bywalec
- Podziękował;: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dzięki za tego posta bo też okazało się że popsułam etos swoim wpisem o którym tu pisałam http://forum.opencaching.pl/viewtopic.p ... 563#p90563 Nie pojmuję np dlaczego na podst. mojego wpisu na blogu ktoś na złość może zepsuć skrzynkę a nie zrobi tego na podstawie spojlerów w opisie skrzynki.Stryker pisze:Trochę na wyrost moim zdaniem te zarzuty o spoilowanie i psucie zabawy. Więcej podpowiedzi jest w samym opisie skrzynek niż na tym blogu.
Ale mniejsza o to, myślę że to jest fajna zabawa i na tym poprzestańmy.
- burak
- Wyjadacz
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
hej.. wrzućcie na luz, nie przejmujcie się komentarzami i róbcie swoje.. tutaj niektórym użytkownikom się za bardzo nudzi i muszą sobie wymyślać problemy lub szukają ich tam, gdzie ich nie ma.. powodzenia i pozdrawiam
- krystiant
- Forumator
Żeby było jasne - nie mam nic przeciwko blogom. Sam tu trafiłem po przeczytaniu na jednym blogu (o czymś innym, ale autor wspomniał, że przy okazji poszukał kesza).marta-la pisze:Nie pojmuję np dlaczego na podst. mojego wpisu na blogu ktoś na złość może zepsuć skrzynkę a nie zrobi tego na podstawie spojlerów w opisie skrzynki.
Odnośnie zacytowanego fragmentu - moim zdaniem powód jest prosty - opis kesza raczej przeglądają osoby zainteresowane tematem. Na bloga prędzej może trafić osoba postronna... Co oczywiście nie znacze, że zaraz pójdzie niszczyć, czego jestem przykładem

Krótko mówiąc - piszcie, ale z wyczuciem. Fajnie czasem poczytać o przygodach innych keszerów, a jak koś spoza naszego grona przeczyta i się zarazi to tym lepiej.

- marta-la
- Bywalec
- Podziękował;: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Przepraszam ale mam głupawe i z racji tematyki i odbiorców mojego bloga wyobraziłam sobie stado matek z dziećmi w chustach podstępnie rzucających się na opublikowane na moim blogu miejsca tylko po to aby zniszczyć skarbykrystiant pisze:- moim zdaniem powód jest prosty - opis kesza raczej przeglądają osoby zainteresowane tematem. Na bloga prędzej może trafić osoba postronna... Co oczywiście nie znacze, że zaraz pójdzie niszczyć, czego jestem przykładem![]()

Sorry ale właśnie za radą wrzuciłam na luz

- krystiant
- Forumator
Wybacz ciekawość - nie chciałbym być posądzonym o nacjonalizm - czy dobrze rozumiem, targetem twojego bloga są muzułmanki? Czy może o jakieś inne chysty chodzi?marta-la pisze:Przepraszam ale mam głupawe i z racji tematyki i odbiorców mojego bloga wyobraziłam sobie stado matek z dziećmi w chustach

Przepraszam za OT, ale wątek zaczyna się robić ciekawy, a u nas pada deszcz