Moderator: Moderatorzy
Poważnie? Trzeba było mu zamiast skorupy zamontować kesza " na plecach"Krysiul pisze:Mi się udało znaleźć żywego ślimaka z gatunku bezskorupkowców
Albo ktoś ma dobrego dileraImperatorD pisze: Było coś o "uciekaniu do lasu zawsze" "nikt mnie nie powstrzyma" "chwała leśnym ludziom" i o "ludziach ziem północnych".
Co to jest nie mam pojęcia - czy jakaś harcerska gra, czy wspomnienia jakiegoś włóczykija czy jeszcze co innego?
O, to ja przy jednym z keszy natknąłem się na przyklejoną kartkę z informacją zakodowaną Morse'm, było coś o przechwyceniu transportu itp. Ewidentnie jakaś miejska gra terenowa.ImperatorD pisze:Ja w tym roku szukając cache'a w Odrzykoniu metodą "sprawdzić wszystkie dziury" (nie miałem gpsa i spojlera) znalazłem zamoczony liścik owinięty w materiał. Pergamin był strasznie zniszczony i zamoknięty - po dacie można stwierdzić że leżał między kamieniami w murze 2 lata. Treść słabo czytelna, jedynie fragmenty dało się odczytać. Było coś o "uciekaniu do lasu zawsze" "nikt mnie nie powstrzyma" "chwała leśnym ludziom" i o "ludziach ziem północnych".
Co to jest nie mam pojęcia - czy jakaś harcerska gra, czy wspomnienia jakiegoś włóczykija czy jeszcze co innego?
W 95% jestem przekonany, że gra harcerska. Wiele razy razem z zastępem pisaliśmy tego typu informacji i chowaliśmy w charakterystycznych miejscach.meteor2017 pisze:O, to ja przy jednym z keszy natknąłem się na przyklejoną kartkę z informacją zakodowaną Morse'm, było coś o przechwyceniu transportu itp. Ewidentnie jakaś miejska gra terenowa.ImperatorD pisze:Ja w tym roku szukając cache'a w Odrzykoniu metodą "sprawdzić wszystkie dziury" (nie miałem gpsa i spojlera) znalazłem zamoczony liścik owinięty w materiał. Pergamin był strasznie zniszczony i zamoknięty - po dacie można stwierdzić że leżał między kamieniami w murze 2 lata. Treść słabo czytelna, jedynie fragmenty dało się odczytać. Było coś o "uciekaniu do lasu zawsze" "nikt mnie nie powstrzyma" "chwała leśnym ludziom" i o "ludziach ziem północnych".