[edit]
OCSniffer 0.2
Ponieważ kilka osób pisało, że program fajny i przydałby się, ale białe na czarnym to zdecydowanie nie dla nich, powstała wersja fajniejsza i ze stosunkowo łatwym aktualnizowaniem bazy.

Moderator: Moderatorzy
ROXDlaczego ta strona jest taka brzydka?
Nie brzydka tylko przejrzysta, ok?
No warto też sobie czasem bazę uaktualnićlavinka pisze:A, czyli dostęp do netu jednorazowy do pobraniabazy a potem można śmigać.
Ano, ja mam GPS-a i śmigam sobie, ale faktycznie warto sobie spojrzeć wcześniej gdzie się jedzie, albo na mapie zaznaczyć sobie kilka charakterystycznych punktów i ich współrzędne. Do takich celów świetne są mapy Geoportalu (http://maps.geoportal.gov.pl/webclient/).lavinka pisze:Oki. Już wszystko wiem... ale jest jeden mały pikuś. Szuka wg współrzędnych. Przed wyjazdem trzeba znać koordynaty miejsca w którym się szuka.
Są wszystkie dane jakie można wydobyć z bazy POI - jest tam tylko skrócony opis. W mojej praktyce i tak bez dodatkowej bazy filipsa do dokładnego poznawania wyszukanych keszy ani rusz.lavinka pisze:p.s. I szkoda że nie ma całego opisu skrzynki(do rozwinięcia).
Musiałby mieć jeszcze skubany wbudowane mapy, a to już masa problemów. Myślałem wraz z GeoDrapem224 o jakiejś formie "radaru", żeby było widać przynajmniej co i w jakim kierunku, ale projekt jest na tyle niszowy, że po prostu szkoda czasu na bajery.lavinka pisze:Ani lokalizacji na mapie(a może mi linki nie działają?).
Oj, czytać trzebalavinka pisze:"Bierzesz waypointa wyszukanego kesza, znajdujesz go w bazie filipsa"
Jak? Tzn jak to zrobić z poziomu windowsa i braku dostępu do sieci?