OT z zakładanie nowych skrzynek - ograniczenie

Wszystko co nie mieści w innych tematach...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Hern
Forumator
Podziękował;: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy

Post autor: Hern »

Cóż z tego, że "większość" tutaj wypowiadających się, będzie za jakimś rozwiązaniem, skoro RR będzie przeciwna ?
Dziwna rzecz z tą RR zresztą ... Jej członkowie wypowiadają się tutaj niejako prywatnie i często za jakąś inicjatywą, a później okazuje się, że RR jest temu albo przeciwna, albo sprawę najzwyczajniej olewa ....

Sorki za taki post, ale moje doświadczenie zebrane na tym forum wskazuje na taki scenariusz. Obym się mylił.
ObrazekObrazekObrazek
NIE wyhaczam, NIE zaliczam, po prostu znajduję. A reszta o drzewo ...
Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Podziękował;: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 35 razy

Post autor: Bas »

Maliniak pisze:gdyby było coś takiego że pierwsze 5 skrzynek jest w jakiś sposób akceptowane/recenzowane przez RR czy kogoś tam innego, czułbym się, jako nowicjusz o wiele lepiej bo wiem, że dostałbym konstruktywne uwagi co należałoby poprawić, co jest okej itd
Ja mysle, ze moze kiedys dojdziemy do 5 skrzynek ;)
Problemem jest historia geocachingu w Polsce. Przez lata istnienia GC i recenzowania skrzynek przez nie-Polaka utarla sie opinia, ze jest to najgorsza rzecz pod sloncem. Uwazam, ze w wielu przypadkach Pepiki napsuly nam krwi, bo to oni "recenzowali" nasze skrzynki. Wiecie... mozna kogos skasowac zgodnie z prawem, prawda? Niby nie ma sie do czego przyczepic, ale cos jest nie tak... itd.

Dotychczasowe propozycje jakichkolwiek ograniczen spotykaly sie z duzym oporem, ale przy takich ilosciach nowych osob w serwisie jakis sposob rozwiazania sytuacji jest konieczny.

Moim zdaniem nie bedziemy sobie wzajemnie robic krzywdy, a jesli ktos nowy bedzie musial zwrocic sie o porade/akceptacje, to:
- lepiej przemysli pomysl
- recenzent doradzi ewentualne zmiany
Na pewno nie rozwiaze to wszystkich problemow, ale znacznie zredukuje ich ilosc...

Co do dzialan RR... Ja mam wrazenie, ze ten pomysl ogolnie sie podoba ;)
Awatar użytkownika
Nannette
Forumator
Podziękował;: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 24 razy

Post autor: Nannette »

Hern pisze:Cóż z tego, że "większość" tutaj wypowiadających się, będzie za jakimś rozwiązaniem, skoro RR będzie przeciwna ?
Dziwna rzecz z tą RR zresztą ... Jej członkowie wypowiadają się tutaj niejako prywatnie i często za jakąś inicjatywą, a później okazuje się, że RR jest temu albo przeciwna, albo sprawę najzwyczajniej olewa ....

Sorki za taki post, ale moje doświadczenie zebrane na tym forum wskazuje na taki scenariusz. Obym się mylił.
no cóż - wkrótce wybory - wrzuć ciekawy program na forum to będę głosować ZA. Obiecuję :lol:
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
Awatar użytkownika
Bas
Forumator

Jesli chodzi o TEN konkretny pomysl, to wlasnie go rozwazamy. Chyba nawet cos z tego bedzie...
Awatar użytkownika
Saracen
Forumator
Podziękował;: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Post autor: Saracen »

Bas pisze:Jesli chodzi o TEN konkretny pomysl, to wlasnie go rozwazamy. Chyba nawet cos z tego bedzie...
Kiełbasa przedwyborcza??
PS sory za OT, nie mogłem się powstrzymać :lol:
Awatar użytkownika
Voit
Forumator
Podziękował;: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy

Post autor: Voit »

Bas pisze:Jesli chodzi o TEN konkretny pomysl, to wlasnie go rozwazamy. Chyba nawet cos z tego bedzie...
...Zapewne dokładnie to samo co z ankiety na temat logowania się.
Tej jedynej prawdziwej, merytorycznie poprawnej i wiążącej...
..."Im bardziej jej szukam, tym bardziej jej tam nie ma"... trójmiasto, Kępa Redłowska (OP18B6), 29/05/2009 godz 22.30
Awatar użytkownika
Maliniak
Forumator
Podziękował;: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Post autor: Maliniak »

Bas pisze: Problemem jest historia geocachingu w Polsce. Przez lata istnienia GC i recenzowania skrzynek przez nie-Polaka utarla sie opinia, ze jest to najgorsza rzecz pod sloncem. Uwazam, ze w wielu przypadkach Pepiki napsuly nam krwi, bo to oni "recenzowali" nasze skrzynki. Wiecie... mozna kogos skasowac zgodnie z prawem, prawda? Niby nie ma sie do czego przyczepic, ale cos jest nie tak... itd.

Dotychczasowe propozycje jakichkolwiek ograniczen spotykaly sie z duzym oporem, ale przy takich ilosciach nowych osob w serwisie jakis sposob rozwiazania sytuacji jest konieczny.
szczerze nie wiedziałem, że tak było i że ktoś z zewnątrz je akceptował ...- choć rozwiązanie na którym się zastanawiamy jest zupełnie inne/ czy też ma inny cel: osobami które to opiniują(czy jak zwał tak zwał) są osoby z "naszego środowiska", a rozwiązanie nie ma blokować skrzynek tylko doradzać co należy w nich poprawić, by nie były przegrane na starcie

a co do tych 5 pierwszych - to oczywiście liczba jest umowna, można by ją dać na 3
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
...Mówię Tobie: "Wiarę miej!
W drodze swojej nie ustawaj!
Żebyś doszedł dokąd chcesz!
Niech marzenia staną się Twoją nocą, Twoim dniem!
Głosem serca w życiu kieruj się!"...
Awatar użytkownika
Bas
Forumator

Saracen pisze:Kiełbasa przedwyborcza??
Voit pisze:...Zapewne dokładnie to samo co z ankiety na temat logowania się.
Niedlugo bedziecie mogli sie wykazac :twisted:
Cierpliwosci. Kadencja minie i wtedy pokazecie co potraficie :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
trojmiasto
Administrator
Podziękował;: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: trojmiasto »

Czasem sobie myślę, że z niejawności forum RR wynika więcej złego niż dobrego. Wygląda to z zewnątrz jakby nic się nie działo, a dzieje się wiele - zapewniam...

Ależ jeżdżenie po RR i uszczypliwości wszelakie stały się ostatnio "modne"...
Jest co prawda gorzej niż było, ale za to lepiej niż będzie.
Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Podziękował;: 30 razy
Otrzymał podziękowań: 44 razy
Kontakt:

Post autor: ted69 »

Voit pisze: ...Zapewne dokładnie to samo co z ankiety na temat logowania się.
Tej jedynej prawdziwej, merytorycznie poprawnej i wiążącej...
Obiecuje ze w tych dniach cos napisze na temat tamtej ankiety na ktora, jak widze, wiele osob nie moze sie doczekac.
Staramy sie w RR postepowac spokojnie. Czasami za szybko podjeta decyzja nie jest ta najlepsza - a gorzej jest sie wycofywac z niektorych decyzji niz troche przeciagnac jej podjecie.
A jesli ktos chce koniecznie wieszac zdechle psy na kims za brak tej oficjalnej ankiety - to bardzo prosze, jestem do dyspozycji bo sprawe w ramach RR ja wlasnie pilotuje.
Obrazek . Obrazek
Awatar użytkownika
Bas
Forumator

Taaak, a pozniej jeszcze jest wielkie zdziwienie, ze nikt z RR sie nie odzywa... :twisted:
A kto mialby na to ochote po takich tekstach :?: :?: :?:
Nic nie wnosza, ale jatrzyc potrafia...
Awatar użytkownika
Saracen
Forumator
Podziękował;: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Post autor: Saracen »

A tam od razu uszczypliwości, taki luźny dżok chciałem tylko zapodać! Z całym szacunkiem dla RR!
PS> OT wycinam i przenoszę do HP :wink:
Awatar użytkownika
Bas
Forumator

To nie pierwszy i zapewne nie ostatni raz.
Ja bede zartowac jak przejde na emeryture 8)
Awatar użytkownika
ronja
Forumator
Podziękował;: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 65 razy

Post autor: ronja »

ted69 pisze:... A jesli ktos chce koniecznie wieszac zdechle psy na kims ...- to bardzo prosze ...
Profilaktycznie chciałbym zaprotestować przeciwko wieszaniu psów (nawet zdechłych). Proponuję koty :twisted:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Podziękował;: 30 razy
Otrzymał podziękowań: 44 razy
Kontakt:

Post autor: ted69 »

ronja pisze:
ted69 pisze:... A jesli ktos chce koniecznie wieszac zdechle psy na kims ...- to bardzo prosze ...
Profilaktycznie chciałbym zaprotestować przeciwko wieszaniu psów (nawet zdechłych). Proponuję koty :twisted:
kotow prosze NIE RUSZAC !! :twisted: :evil:
Obrazek . Obrazek
ODPOWIEDZ