Oczywiście że nie. Natomiast ten sam mechanizm może zastosować ktoś zupełnie obcy (nowy jak ja, którego nie znacie z reala). Założyć skrzynkę i zbierać dane. Może w ten sposób można wyciągnąć młodą osobę w ciemny zaułek (np. zanim zaczniesz szukać napisz sms a podam ci współrzędne)?? Kurcze, ja nie jestem od wymyślania kryminalnych zastosowań tego mechanizmu tylko próbuję Wam zwrócić uwagę że zaczymany ocierać się o ważny problem. Skrzynka musi żyć własnym życiem, niezależnie od autora, aby zapewnić bezpieczeństwo poszukujących..toczygroszek pisze:sugerujesz, że Saracen albo Nannette udostępnia?
...........
Pomijacie natomiast elementraną kwestię, że zagubił się gdzieś geocachng.
............
Czyste poszukiwania z GPS'em faktycznie się zgubiły. Jednak XY w tych zagadkach występuje - jest to zlokalizowanie miejsca za pomocą fotografii. W zagadkach wąska224 naprowadzaczem jest wiersz. Tego się nie "czepiam". Natomiast przeszkadza mi że do zaliczenia skrzynek wymusza się kontakt z autorem (którym nie wiadomo kto jest). Oraz że toleruje się istnienie takich skrzynek w OCPL. Podczas kiedy wilk może być syty i owca cała (pokazałem wyżej możliwe konstrukcje haseł do wirtuali).