Pożegnaj się z wszelką logiką ty, który kupileś garmina.
Garmin oregon - raz "widzi" raz "nie widzi" keszy.
Moderator: Moderatorzy
- Lza
- Rada Techniczna
- Podziękował;: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 81 razy
Re: Garmin oregon - raz "widzi" raz "nie widzi" keszy.
no ale twój model nie obsługuje geocache, a mój tak. 

- r00t7
- Centrum Obsługi Geocachera
- Podziękował;: 74 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
wgrałeś jako POI nie jako geocache. Na larku samochodowym też mam 9000 keszy i śmiga, ale to sam punkt POIłowca pisze:Ja na garminowego nuvi (najprostszy model) wbiłem wszystkie nieznalezione kesze w Polsce, coś koło 10 tysięcy wyszło. I śmiga jak marzenie.m2m pisze: A 3000 keszy to niezły wynik, że się uruchomił
- m2m
- Stały bywalec
- Podziękował;: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Póki co nie mam odwagi takiej ilości wrzucić do Oregona. Telefon prawie umarł z BF ze stycznia 2011 i trochę się boję zabijać Garmina. Jak wrzucam małopolskie i śląskie to działa (wychodzi niecałe 2000keszy) ale już całego mazowieckiego się boję wrzucać 

- r00t7
@Magdo: jak wrzucisz te pliki przez poiloadera żeby gieps widział je jako zwykłe poiki a nie kesze to możesz wrzucić wszystkie z całego seriwsu, ale nie będzie opisu fotek etc 

- m2m
- Stały bywalec
- Podziękował;: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Już wolę promień 30km od centrum Warszawy ale z opisami. Bez auta marna szansa na ruszenie w inne rejony województwa. Choć może wiosną kto to wie 

- łowca
- Forumator
- Podziękował;: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 33 razy
POI, ale z pełnymi opisami i hintami bez zdjęćr00t7 pisze:wgrałeś jako POI nie jako geocache. Na larku samochodowym też mam 9000 keszy i śmiga, ale to sam punkt POIłowca pisze:Ja na garminowego nuvi (najprostszy model) wbiłem wszystkie nieznalezione kesze w Polsce, coś koło 10 tysięcy wyszło. I śmiga jak marzenie.m2m pisze: A 3000 keszy to niezły wynik, że się uruchomił
 bo tego GPXa co ze strony OC pobiorę, to sobie programistycznie transformuję.
 bo tego GPXa co ze strony OC pobiorę, to sobie programistycznie transformuję.- Lza
- Rada Techniczna
- Podziękował;: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 81 razy
A i owszem, przerabiałem. Jak tylko to zrobisz Co chwila ekran oregona będzie zasłaniany przez okno na caly ekran "Jedziesz za szybko - zwolnij" uniemożliwiając normalne korzystanie np. z mapy.r00t7 pisze:@Magdo: jak wrzucisz te pliki przez poiloadera żeby gieps widział je jako zwykłe poiki a nie kesze to możesz wrzucić wszystkie z całego seriwsu, ale nie będzie opisu fotek etc
No widzisz, a programiści z garmina nie potrafią...POI, ale z pełnymi opisami i hintami bez zdjęć bo tego GPXa co ze strony OC pobiorę, to sobie programistycznie transformuję.
Jakby się pokusić o zebranie wszystkich absurdów garminowskich w jednym miejscu to można by z tego portal stworzyć.
- r00t7
Lza pisze:A i owszem, przerabiałem. Jak tylko to zrobisz Co chwila ekran oregona będzie zasłaniany przez okno na caly ekran "Jedziesz za szybko - zwolnij" uniemożliwiając normalne korzystanie np. z mapy.r00t7 pisze:@Magdo: jak wrzucisz te pliki przez poiloadera żeby gieps widział je jako zwykłe poiki a nie kesze to możesz wrzucić wszystkie z całego seriwsu, ale nie będzie opisu fotek etc
ustawiasz brak powiadomień i śmiga

- 
				rubeus
- Wyjadacz
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
To ja oftopnę. Czy KML'a dla iGo8 też się tak da ?łowca pisze: POI, ale z pełnymi opisami i hintami bez zdjęćbo tego GPXa co ze strony OC pobiorę, to sobie programistycznie transformuję.
- łowca
- Forumator
- Podziękował;: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 33 razy
Znaczy, przerobić 'coś' na format 'KML czytany przez iGo8' ? Da się.rubeus pisze:To ja oftopnę. Czy KML'a dla iGo8 też się tak da ?łowca pisze: POI, ale z pełnymi opisami i hintami bez zdjęćbo tego GPXa co ze strony OC pobiorę, to sobie programistycznie transformuję.