Dziś przez przypadek obejrzałem krótki reportaż o Opencachingu, który został wyemitowany na TVP Info w programie "Raport z Polski"
Wideo Raport z Polski - 06.10.2011, 15:10 http://tvp.info/raport-z-polski/wideo/0 ... 10/5335874
Początek nagrania to 00:14:45 minuta (trzeba odczekać 20 sekund reklamy, a potem Buforowanie ).
Hmm Openkeczing Ciekawi mnie skąd wzięła się liczba 2 tysięcy keszy w zachodniopomorskim ? Bo według statystyk oc jest tam tylko 750 aktywnych skrzynek.
Nie no padłem jak to usłyszałem "openkeczink ". Ludzie kto uczył wymowy "Pana redaktora" , ja bym zażądał oficjalnego sprostowania. Ciekaw jestem ilu nam teraz przybędzie "keczerów"
"Walczący z potworami powinien uważać, aby samemu nie stać się jednym z nich.
(...) Kiedy patrzysz w otchłań ona także patrzy w ciebie. (...)" - Friedrich Nietsche
Angielski nie ma ścisłych wytycznych wymowy. Jest na świecie tyle odmian tego języka, że ciężko określić która byłaby prawidłowa, a biorąc pod uwagę niechlujstwo językowe samych wyspiarzy to jak się taki Szkot postara, to Somersetczyk go nie zrozumie.
a tu wypowiada się dziennikarz który powinien ściśle trzymać się kanonów językowych, nic dziwnego ze później ludzie mówią " poszłem" "włanczam" itp
(...) Kiedy patrzysz w otchłań ona także patrzy w ciebie. (...)" - Friedrich Nietsche
cichy81 pisze:Ciekawie maskowanie pokazali. Jednak logbook do tego rozmiarów keszy powinien być troszkę większy
Pewnie się nie zmieścił skoro jest tam tyle fantów dla znalazców