No pewnie nie będzie nudno, tylko to chyba nie o to chodzi, żeby robić tutaj małe piekiełko. Może wypowie się o tym Alex22, albo ktoś RP, również w temacie samej oceny trudności.Doc_with_the_dog pisze:Przeklej treść korespondencji i na forum znów nie będzie nudno
Chciałbym, żeby po odblokowaniu kesza kilka doświadczonych osób, może znalazców, zweryfikowało poziomy trudności określony przez COG (5/5), oraz "wydyskutowany" na forum.
Pikanterii sprawie dodają wyniki wyszukiwania. Zadałem trzy kwerendy: pierwszą na kesze o stopniach 1-2/5 a drugą na kesze o stopniach 5/1-2, a trzecią na kesze o stpniach 5/5. I wychodzi na to, że kesze w eksploracyjnym terenie są oceniane na 1-2/5 lub 5/5. To quizy i multaki są oceniane na 5/1-2.
Z tych "5/5" z opisu "zdaje" mi się, że tyko 4 z 24 wyników to faktycznie 5/5 (extrema, sprzęt itp)podczas gdy reszta jest chyba przewartościowana.
Co ciekawe kesze "1-2/5", gdzie "5"tka oznacza albo teren niebezpieczny, albo potrzebę sprzętu (wyspy, jaskinie, wysadzone/zawalone bunkry) występują w kilkukrotnie większej ilości, niż te poprawne 5/5. A więc moja pierwotna ocena zaczyna mieć coraz mocniejsze podstawy... (tutaj pojawia się zakamuflowane kwestionowanie oceny Alexa22)