u810 pisze:
Ma standardowo 2000. Przeciętny telefon ma możliwość zarządzania plikami więc gpx-y trzymasz w pamięci telefonu a w miarę potrzeby wrzucasz je na kartę.
mój przeciętny telefon nie ma takiej możliwości
Doc_with_the_dog pisze:
Być może różnica między nami, Łza, polega na tym, że ja jestem jednosystemowcem, działam tylko na OC, Ty dodając jeszcze keszae z GC możesz faktycznie mieć problem.
myślę, że problemem jest mój większy zasięg.W tej chwili do codziennego użytku chciałbym mieć pod ręką, w każdej chwili (bez konieczniości podłączania urządzenia do kompa) wszystkie kesze od powiedzmy Opola po Bieszczady, czyli woj. opolskie, sląskie, podkarpackie, małopolskie. (keszy gc w tym obszarze nie są tysiące, lecz ledwie dziesiatki, czy też nieco ponad setka). No i oregon niestety klęka przed takim zaganieniem. menedżer geocache, rozwiązał by tą kwestię bo jest na tyle wolnej pamieci i procesor też by nadążył, by włączyć czy wyłączyć dany plik. (ręcznie, ale tez mógłby to robić automatycznie) Myślę że dane skrzynek są znacznie mniej pamieciożerne niż same mapy tych obszarów, więc brak takiej funkcjonalności to poprostu kardynalny błąd programistów. To tak jakby mapa mogła mieć 2000 dróg. (lub jak pisał u810 ograniczenie map rastrowych do 100 kafelków). Po porstu te ograniczenia są niezrozumiałe biorąc pod uwage i zasoby pamięci i procesora w tym użądzeniu.
A jeszcze ja ciągle mam na uwadze mój porzedni styl pracy, gdy w ciągu tygodnia robiłem po kilka tysięcy km i naprawdę było nie do przewidzenia gdzie wyląduje następnego popołunia. wówczas cała Polska byłaby potrzebna pod ręką, bez konieczności tracenia czasu na kabelkowanie i wgrywanie odpowiedniego gpx'a, no ale to już inne zagadnienie