Filipsie... czy istnieje techniczna możliwość zmontowania takiej zakładki "najnowsze zdjęcia twoich geokretów"?
Zdarza się, że ktoś się męczy, targa aparat, pstryka fotkę Twojemu kretowi... a Tobie ten fakt niestety umyka.
Oglądania kretów w akcji (na zdjęciach) to dla mnie olbrzymia radocha.
wallson pisze:Filipsie... czy istnieje techniczna możliwość zmontowania takiej zakładki "najnowsze zdjęcia twoich geokretów"?
Zdarza się, że ktoś się męczy, targa aparat, pstryka fotkę Twojemu kretowi... a Tobie ten fakt niestety umyka.
Oglądania kretów w akcji (na zdjęciach) to dla mnie olbrzymia radocha.
Skoro i tak grzebiecie w kodzie... czy mogłaby się na geokrecie pojawić lista obserwujących danego geokreta? Albo chociaż liczba? No i ponawiam prośbę o "ostatnie ruchy moich obserwowanych kretów"
sześć zero siedem sześć jeden dwa trzy dwa siedem mejl: lavinka gazetowa
W ustawieniach konta nie można zmienić obrazka statystyk! :O Po kliknięciu na "Wybierz obrazek statystyk", zaznaczeniu obrazka i klinięciu na "Go" obrazek nie ulega zmianie. Sam wybór na stronie "Wybierz obrazek statystyk" jest pamiętany.
Jak się zdjęcie nie załaduje, pokazuje się taki komunikat:
* Tych formatów nie obsługujemy ()
* Jakiś inny (wiel)błąd
Chyba powinna być w liście lista formatów nie obsługiwanych?
I postuluje dodanie punktu, że "Być może rozmiar powyżej 100kB" mi w każdym razie ten komunikat kilka razy mi się w takim właśnie przypadku i początkowo kombinowałem jak koń pod górę aż coś pomogło... dopiero potem odkryłem że zmniejszenie zdjęcia jeszcze bardziej właśnie pomogło.
meteor2017 pisze:Jak się zdjęcie nie załaduje, pokazuje się taki komunikat:
Cos sie rozjechalo ale juz poprawione. Dzieki.
lavinka pisze:Skoro i tak grzebiecie w kodzie... czy mogłaby się na geokrecie pojawić lista obserwujących danego geokreta? Albo chociaż liczba? No i ponawiam prośbę o "ostatnie ruchy moich obserwowanych kretów"
Liczba bedzie ale czy lista to nie wiem, trzeba sie zastanowic np. po co? i jak by to mialo wygladac.
Ostatnie ruchy - no tak, sprobujemy
GeoKrety Toolbox - łatwe logowanie geokretów w skrzynkach GC. Wersja dla Firefoxa i Google Chrome.
Myślę, że dobrym pomysłem byłoby grupowanie operacji wykonywanych na geokrecie przez tę samą osobę w jeden, rozwijany log, jeżeli jedna osoba wstawiałaby kilka operacji pod rząd. Dzisiaj postanowiłem pobawić się opcją "Kret odwiedził", bo jeżdżę z jednym już 2 tygodnie nie mogąc znaleźć odpowiednio dużej skrzynki, jednak spojrzałem na historię operacji i stwierdziłem, że wpisywanie każdej odwiedzonej przez kreta skrzynki skutkuje bałaganem w logach i niewygodą przeglądania listy pod kątem keszerów przewożących kreta, przez co zacząłem potem zaznaczać tylko jeden punkt co kilkanaście kilometrów. Dzięki grupowaniu porządek zostałby zachowany.
filips pisze:Ale gdzie? Na mapie, w wyszukiwarce, w export.php ?
Na mapie zarchiwizowanych na szczęście nie widać. Na liście moich geokretów znaczy się - chciałabym by był podział na te co zginęły i na te co nadal są w grze.
lav
sześć zero siedem sześć jeden dwa trzy dwa siedem mejl: lavinka gazetowa