http://opencaching.pl/viewcache.php?cacheid=9054
I służy uzbrojeniu się przed grą. Nie wpisywałam jego nazwy, co by nie wyskakiwało w wyszukiwarce. Wszystkich chętnych zapraszamy (znaczy przede wszystkim Martuś zaprasza) - najwyżej się podzielimy na kilka teamów.
Dodano po 12 minutach:
Z naszej strony refleksje (refluksje) są takie:
MIEJSCE SPOTKANIA:
Zastanawiają piksele po prawej od kaptura na obrazku "prawda ukryta w mroku" gdyż:
a) jest to jedyny obrazek, na którym tło zostało zmienione na zupełnie czarne
b) jeśli ten kolega fotografował się na tym samym tle, co w pozostałych wypadkach, piksele pozostałe po niechlujnym zamalowaniu owego tła miałyby inne kolory
c) informacja "prawda ukryta w mroku" mimo zapewnień autora ma się nijak do informacji "przy rotundzie", więc można to też rozumieć tak, że 2a i 2b stanowią 2 części tej samej informacji
d) gdyby komunikat "jeśli oglądasz mnie w przeglądarce, możesz wszystkiego nie widzieć" dotyczył tego, że możesz nie zobaczyć zmieniającej się informacji "przy rotundzie", to trochę bez sensu bo
- w takim razie mógł po prostu sfotografować się z kartką "przy
rotundzie"
- ściągnięcie tego zmieniającego się obrazka i otwarcie go w galerii fotografii windows, a także w programach do obróbki grafiki nie sprawia, że informacja "przy rotundzie" staje się widoczna. wręcz przeciwnie, nie da się jej w ogóle zobaczyć, bo obrazek się nie zmienia.
e) a przy rotundzie są też np. podziemia, które wcale nie są takie
małe
PLIKI MP3:
1.Treść pierwszego to:
pyzrkya ub. fołszrtr wyap. nbeuosz trswoyhzojąhej lbhzir eleuenwut, żeir paznoć pyotdę jmż weroz.
Co po rozszyfrowaniu kodem "bitwa o chmury" daje: "Przykro mi. Fałszywy trop. Niemasz [nie masz - błąd ort.

2. Treść drugiego nie przywodzi nam na myśl żadnej konkretnej okolicy.
WSKAZĂWKI UJAWNIONE W CAŁOŚCI:
1. sklep elektroniczny = Saturn, Seb mówi, że IEE implikuje potrzebę posiadania WI-FI
2. co jest drugą wskazówką? ta ręka w punkcie kontrolnym 2 (www.skocz.pl)?
Jakieś idee?