- Dane wprowadzilam do GPSa.
- Niemozliwe - tego terenu GPS nie obejmuje.

Moderator: Moderatorzy
Też zauważyłem to zjawisko i nikt tego już nie zmieni.ted69 pisze:Powoli w tzw swiadomosci spolecznej GPS zaczyna sie utozsamiac z mapa.
Kazde tlumaczenie by wprowadzic oplaty - jest dobreagzim pisze: Ale dalej dodano, że system jest przeciążony bo rośnie liczba odbiorników/użytkowników GPS
![]()
![]()
Kod: Zaznacz cały
2/3 + 3/5 = 7/15 + 6/15
Tyle, że tą informację podał dziennikarz państwowej telewizji... A telewizja nie kłamieted69 pisze:Kazde tlumaczenie by wprowadzic oplaty - jest dobre![]()
przecież to proste:ted69 pisze:delikfent dlugo tlumacczyl - jak do tego doszedlKod: Zaznacz cały
2/3 + 3/5 = 7/15 + 6/15
i ....... rece mi opadly
2+5=7 i 3+3=6
Ale to chyba niemożliwe skoro satelity poruszają się po orbicie to nie ma opcji żeby krążyły tylko nad USA, muszą dymać nad całą Ziemią.czajapawel pisze:Tak powaznie a propos GPSa to sa miejsca w ktorych nie ma zasiegu. system byl budowany przez amerykanow i glownie swoim obszarem sie zajeli, sa pewne obszary swiata (powyzej pewnych szerokosci geograficznych, chociaz nie pamietam jakich) na ktorych nie ma zasiegu satelitow.
przecież to proste:ted69 pisze:delikfent dlugo tlumacczyl - jak do tego doszedlKod: Zaznacz cały
2/3 + 3/5 = 7/15 + 6/15
i ....... rece mi opadly
2+5=7 i 3+3=6
Rozni ludzi - roznie licza. Niektorzy maja tez i taka metode:kamaras pisze: A nie czasem: 10/15 +9/15 ?? przecież trzeba to sprowadzić do wspólnego mianownika...
=19 / 15 = 1.26666667
1/2 + 1/2 = 2/4
no przecież wiadomo, że Ziemia jest płaskated69 pisze:- Niemozliwe - tego terenu GPS nie obejmuje.