Spider pisze:
Z tego co pamiętam OC na rower kosztuje właśnie 50 zł / rok a OC w życiu prywatnym (zawierające odpowiedzialność za szkody wyrządzone na rowerze) kosztuje ok 80 zł
Gdybym ja jechał , to w 3 sek był był poza jego wzrokiem . Ja chce żeby pokazano nam miejsca gdzie możemy jeździć .
To ja ci tych trzech sekund gratuluje. Mam nadzieje, że jesteś tylko internetowym kozakiem. No bo jeśli zaczniesz naprawdę uciekać przed leśniczym to możesz wpaść w drzewo, co nie spowoduje większych szkód (oczywiście jeśli będziesz jechał sam!!!) albo w człowieka co będzie już tragedią. Więc naprawdę mam nadzieje że jesteś kozak forumowy a w "realu" zagrożenia nie stwarzasz.
A to:
(...)jak na głowie jest kask i google , między nogami 50KM , to świat wygląda inaczej . Do tego umiejętności wyćwiczone na torze i się rządzi (...)
to jest po prostu śmiech warte. Czyli dajmy na to jak ja sobie wychodzę pobiegać w dresiku a do tego mam dopiero co ścięte włosy to świat wygląda inaczej i się rządzi? Może ja coś z kontekstu wyrwałem, ale nie odpowiadaj już bo ja twoje posty mogę czytać tylko w cytatach
giovanni pisze:Czyli dajmy na to jak ja sobie wychodzę pobiegać w dresiku a do tego mam dopiero co ścięte włosy to świat wygląda inaczej i się rządzi?
Pomijając temat przewodni wątku, celowość dyskusji i płynące z niej wnioski (o ile jakieś płyną), podoba mi się styl Twojej wypowiedzi Giovanni. W treść nawet nie wnikam. Szacun!
Gdybym ja jechał , to w 3 sek był był poza jego wzrokiem . Ja chce żeby pokazano nam miejsca gdzie możemy jeździć .
To ja ci tych trzech sekund gratuluje. Mam nadzieje, że jesteś tylko internetowym kozakiem. No bo jeśli zaczniesz naprawdę uciekać przed leśniczym to możesz wpaść w drzewo, co nie spowoduje większych szkód (oczywiście jeśli będziesz jechał sam!!!) albo w człowieka co będzie już tragedią. Więc naprawdę mam nadzieje że jesteś kozak forumowy a w "realu" zagrożenia nie stwarzasz.
A to:
(...)jak na głowie jest kask i google , między nogami 50KM , to świat wygląda inaczej . Do tego umiejętności wyćwiczone na torze i się rządzi (...)
to jest po prostu śmiech warte. Czyli dajmy na to jak ja sobie wychodzę pobiegać w dresiku a do tego mam dopiero co ścięte włosy to świat wygląda inaczej i się rządzi? Może ja coś z kontekstu wyrwałem, ale nie odpowiadaj już bo ja twoje posty mogę czytać tylko w cytatach
masz jakąś skaze quadową??? bo nawet kogoś ostatnio chciałeś obrazac za to ze ma inne zdanie od Ciebie.... nie generalizuj, to że ktos jezdzi dobrze nie znaczy ze stwarza zagrożenie.
http://www.4x4.szczecin.pl
Jesteśmy ZA powrotem skrzynek wirtualnych i web kamerek
Kolega napisał że zacząłby w lesie, w którym jest przecież nielegalnie, ucieczkę przed stróżem prawa (w tym wypadu leśnikiem), co jest nielegalne. I co z tego że akurat ten Kolega jezdzi super i akurat on może uciekać przed stróżem prawa. Wystarczy że kolega będzie miał gorszy dzień o pomimo swych umiejętności trafi w drzewo (na szczęscie - jeśli będzie jechał sam) albo w człowieka. Ja naprawdę mam nadzieje że Kolega konfabuluje.
fruzia - na tym forum jest więcej osób, które ne posiadają quada (w tym ja) i nie podoba nam sie jak rozjeżdzasz biedne sarenki, zakłócasz cisze leśną i stwarzasz zagrożenie dla turystów (czyli dla nas). Więc NIE MASZ RACJI i lepiej będzie, jak się z tym pogodzisz zanim zostaniesz "trollem". To nie jest forum dla pensjonarek, tu trzeba być twardym nie miętkim, nie jeden już się załamał i skończył płacząc w poduszkę. To jest forum dla prawdziwych facetów z jajami, bierz przykład z Nannette!
Za ten post autor toczygroszek otrzymał podziękowanie:
powiem tyle - cała ta rozmowa jedynie pogłębia moją niechęć do wszystkich inaczej zmotoryzowanych (enduro czy quad). Przecież przytaczane przez Was argumenty (zwolennicy) mają tylko i wyłącznie uzasadnić łamanie prawa, stwierdzić "jacy to my jesteśmy biedni bo kupiliśmy sobie sprzęt, nie ma gdzie jeździć to jeździmy gdzie chcemy". A największą dla mnie ściemą jest brak torów - tego czytać się po prostu nie da. To tak jak w jakimś komentarzu który czytałem - wydaje się tysiace na quada a nie stać na kask za 100-300 zł. Okazuje się, że również nie stać na odrobinę inwencji...
na 30 kilometrowym odcinku mojej drobi z Warszawy do NDM w zależności czy to trasa przez Jabłonnę, czy przez Łomianki, naliczyć można odpowiednio 3 lub 5 torów do jazdy - widać je z trasy, albo wypatrzeć łatwo na zumi. Z pewnością ich jest kilka więcej, ale nie jestem entuzjastą tego sprzętu więc wystarczy mi wiedzieć o tylu - 8 sztuk to nie jest nic. I teraz najlepszy przykład - droga przez Łomianki, 5 torów w tym jeden wygląda na dość duży - i co? Oczywiście łatwiej wjechać do Puszczy Kampinowskiej - nawet nie zwykłego lasu tylko do rezerwatu.
Proszę zatem naszych wspaniałych zwolenników quadów o wyjaśnienie - co tym razem stoi na przeszkodzie? bo dla mnie to jest po prostu oszczędność pieniędzy, szukanie wrażeń w mijaniu drzew centymetr obok pojazdu i czyste lenistwo (trzeba byłoby przecież przewieźć pojazd na przyczepce do toru, zapłacić pewnie wjazdowe...) a wszystkie dotychczasowe argumenty są o dupę potłuc.
toczygroszek pisze: fruzia - na tym forum jest więcej osób, które ne posiadają quada (w tym ja) i nie podoba nam sie jak rozjeżdzasz biedne sarenki, zakłócasz cisze leśną i stwarzasz zagrożenie dla turystów (czyli dla nas).
od 6 lat jeżdżę w terenie i żadnej "biednej" sarenki nie rozjechałem ani turysty. organizuje i jeżdżę w rajdach legalnie (za pozwoleniem właściciela terenu) pisząc te słowa pokazujesz jak bardzo ograniczone masz pojęcie o sportach 4x4
toczygroszek pisze: i lepiej będzie, jak się z tym pogodzisz zanim zostaniesz "trollem". To nie jest forum dla pensjonarek, tu trzeba być twardym nie miętkim, nie jeden już się załamał i skończył płacząc w poduszkę. To jest forum dla prawdziwych facetów z jajami, bierz przykład z Nannette!
jak chcesz to sam se zostań trolem czy innym stworem z bajki płacząc w poduszkę. i nie wiem o jakiej twardości piszesz???
mam prośbe NIE ODPOWIADAJ NA TEN POST ,BO TA ROZMOWA JEST BEZ SENSU. I PROŚBA DO MODERATORA O ZAMKNIECIE TEMATU BO SIE CIĄGNIE JAK FLAKI I NIE WPROWADZA KONSTRUKTYWNEJ TREŚCI
ps fruzia to squad mieszany.
http://www.4x4.szczecin.pl
Jesteśmy ZA powrotem skrzynek wirtualnych i web kamerek