- mała
- "letka"
- baterie starczają na dłuuugo (jeszcze nie zdarzyło mi się, że baterie się wyczerpały)
- pasuje i na głowę i do roweru.
o. i nowej nie kupię póki co

Moderator: Moderatorzy
Co prawda nie jestem Calineczką, lecz nie odmówię sobie pochwalenia się moją nową zabawką, tj. Mammutem X-zoom. Drogie bydlę, jednak na dłuższe wypady w teren ciężko jest IMO znaleźć coś skuteczniejszego wg kryteriów ergonomia/żywotność/zasięg.ted69 pisze:Calineczka - jakie czoloweczki moglbys polecic?
od 3-4 miesięcy jestem posiadaczem BD i jestem zadowolony z niej, ponieważ ma 2 tryby LED/żarówkę - zasilana 3 x AA, tryb LED praktycznie wystarcza do poruszania się gdy jest ciemno, zaś żarówka do czesania terenu idealna - dzięki temu nie muszę mieć dwóch osobnych latarek jak to było kiedyś czyli poczciwą czołówkę petzla (niestety tylko żarówka i szybko pożerała baterie) oraz ręcznego szperaczakwieto pisze: warte uwagi są Black Diamondy
Czy masz już te fotki ? Rozkręciłem (raczej: odkręciłem) lampkę i moim oczom ukazała się prostota instalacji: 2 kabelki do płytek, mocowanie na żarówkę i trzy plastikowe "łapki", przerywające (chyba ?) obwód przy kręceniu lampką. Jeśli potrzebujesz nadal, podeślij na PW maila. Zrobię foty i wyślę.Calineczka pisze: ... po rozmowach z JohnDoe ...wygląda na to, że podeśle mi Petzla Zoom a ja zrobię foto-story dla tego modelu ...
Wypadło blado (to dobre słowo), ale też trochę z mojej winy. Baterie w Petzlu były sobie od jesieni. Pomyślałem, że na krótki wypad w ciepły dzień wystarczą. Nie wystarczyły i moja czołóweczka świeciła coraz skromniej. Oczywiście miałem zapas nówek na wymianę, ale poniechałem wymiany na zasadzie "sztuka dla sztuki". Czemu?lennin pisze:Witam wszystkich.
A Dziku opowiedz jak wypadło porównanie APEXa mojego do PETZLa żarówkowego?