Ale to mega obciach mieć zaliczone na koncie takie skrzynki.tuchlin pisze:teraz googlowanie jest "legalne"

Moderator: Moderatorzy
No, np. tabliczka hydrantowatuchlin pisze:Wg mnie nie jest problemem założenie hasła, które jest w praktyce nie googlowalne.
Może dlatego, że może to i "caching", ale raczej już nie "geo", a "net".ted69 pisze:dlaczego niektorych tak denerwuja googlowalne szkrzynki i ci ktorzy je wygooglowali ?
No właśnie ! Taka jest alternatywa. Albo źle, bo można wygooglować, albo źle bo hasło hydrantowe. Jednak hydrant hydrantowi nie równyhipul pisze:Jak juz jest haslo to wolalbym by to haslo mialo jakis sens. Bym sie czegos dowiedzial a nie tylko bezmyslnie cos tam policzyl czy spisal jakis numerek. A ciezko jest takich interesujacych rzeczy uczynic niegooglowalnymi. Niestety.
Ja bym przemyślał, czy ktoś, kto Cię skrytykował za umieszczanie spoilerów jako spoilerów miał rację... Jeśli te zdjęcia rzeczywiście wskazywały bezpośrednio cache, to powinny być ukryte chyba ??gad pisze:Kiedyś dostałem bęcki za swoje ceche i od tej pory zdjęcia są odsłonięte i nie ma zkodowanych podpowiedzi.
A przez chwile myslalem, ze chodzi o Krypnoted69 pisze:zakladajac te skrzynke
http://opencaching.pl/viewcache.php?cacheid=1405
bylem przekonany ze nie da sie tego wygooglowac
Eee tam. Jakimś lekkim obciachem jest dopuszczenie do tego, by taką skrzynkę dało się zrobić na odległość jednym kliknięciem w klawiaturę (no, może przesadzam - kilkoma). I nie piszę tak dlatego, że sam "wygooglałem" wiele i mam założone własne virtuale. Ale popatrzcie, że przy tej okazji można odkryć wiele interesujących miejsc w sieci (np. archiwa żydowskie z I wojny światowej, z całą swoją otoczką), których - jeśli nie siedzisz głębiej w danym temacie w życiu nie znajdziesz przy zaliczeniu klasycznym. Warto spojrzeć szerzej.Tatanka pisze:Ale to mega obciach mieć zaliczone na koncie takie skrzynki.tuchlin pisze:teraz googlowanie jest "legalne"
W kontekście szerszego spojrzenia warto pamiętać, że nie we wszystkich społecznościach dłubanie w nosie w towarzystwie jest "be". Wbrew pozorom może ono przyjmować znaczenia całkiem pozytywneTatanka pisze:... zaliczanie skrzynek poprzez Google ..... jest trochę jak dłubanie w nosie w towarzystwie - nie przystoi
I to stwierdzenie mi odpowiada.ted69 pisze:... A bawic sie mozna na rozne sposoby
Tego nie trzeba nawet googlować. Sam umieściłeś hasło na stronie skrzynki ....ted69 pisze:Przyklad - zakladajac te skrzynke
Hmmmmm - nie rozumiem - gdzie? Jak ?Hern pisze:Tego nie trzeba nawet googlować. Sam umieściłeś hasło na stronie skrzynki ....ted69 pisze:Przyklad - zakladajac te skrzynke
warto też przypomnieć że jest ankieta związana z Virtualami, o tu:coza pisze:Odgrzeję starego kotleta, czyli: "po co nam te Virtuale?
Kolejną sprawą jest sposób podejścia do tego typu skrzynek. Wydaje mi się że są one często traktowane jako gorszej kategorii albo że jeśli to wirtual to można wirtualnie ją zaliczyć...1) Najlepiej załóż skrzynkę wirtualną. Hasło nie może być trudne, najlepiej liczba od 1 do 10. Samo pytanie to rzecz drugorzędna. W ostateczności powinno być to coś, co można łatwo wygooglować ale wynik powinien pojawić się na pierwszej, względnie drugiej stronie.