Moja chrześnica też ma tak na imię Życzę dużo zdrowia i wiele zdobytych keszy ( na początku podczas spacerów z wózkiem- nota bene- świetne maskowanie dla znajdowania skrzynek w ruchliwych miejscach:P). Pozdrowienia ! ! !
bebe pisze:Dzień dobry. Nazywam się Maja i dzisiaj (właściwie wczoraj, bo już po północy...) się rozkeszowiłam. :] Po rozkeszowieniu ważę 4260 g, mierzę sobie 53 cm i dostałam 10 punktów w skali Apgar.
Hoho, gratulacje! Toż to istny wysyp nowych keszerów. We wtoreczek przybył nam też jeszcze jeden geokeszer -- makosiątko - krzyś, czego niniejszym gratulujemy.
Witam forumowiczow ;) Jestem Bartek, mieszkam w 3miescie i studiuje nicnierobienie na wydziale gier i zabaw UG. O geocachingu dowiedzialem sie z gazetki pkp-ic krotko przed nowym rokiem :D Idea mnie zainteresowala od razu, aczkolwiek dopiero teraz sie w to zaglebiam ;) Werbuje znajomych z ktorymi mamy juz kilka ciekawych pomyslow na skrzyneczki.
Witam forumowiczów.
Mam na imię Jędrek, pochodzę z Wrocławia. Niedawno przez przypadek dowiedziałem się o Geocachingu, bardzo mi się to spodobało i postanowiłem zacząć się w to bawić. Ale niestety nie posiadam GPS`a a chciałbym założyć skrzynkę a nie wiem jak zlokalizować, podać jej położenie.
Witamy, aby założyć fajną skrzynkę dobrze by było najpierw znaleźć kilka - do wielu nie jest potrzebny GPS. Każdy ma chyba takie początki
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
Jeśli jest w mieście, to używając programu Google Earth da się za pomocą punktów odniesienia i maksymalnego zbliżenia ustalić precyzyjnie miejsce położenia skrzynki. Jeśli jest gdzieś w środku lasu to może być gorzej, jeśli w pobliżu nie ma żadnych widocznych z widoku satelity pkt odniesienia. Najlepiej na początek poszukać kilku skrzynek, żeby zobaczyć jak to wygląda, jakie wskazówki są potrzebne w opisie, żeby inni mogli ja znaleźć. Powodzenia.