http://wpg.alleycat.pl/rules.php
Moderator: Moderatorzy
Ale jak znalazłem z makosem to było by nie fair, gdybym zgłosił przybycie przed nim - on by dostał mniej punktów. Dlatego - jako dobry kolega - czekamted69 pisze:@filips - zauwazylem ze kolejny znajdujacy dostaje mniej punktow - wiec nie ma na co czekac
OK -filips pisze:Ale jak znalazłem z makosem to było by nie fair, gdybym zgłosił przybycie przed nim - on by dostał mniej punktów. Dlatego - jako dobry kolega - czekamted69 pisze:@filips - zauwazylem ze kolejny znajdujacy dostaje mniej punktow - wiec nie ma na co czekac
czyli, przykladowo - grupa 10 osobowa zdobywa jako piewsza - dostaja w sumie 55 punktow (suma od 1 do 10) wiec kazdy z nich dostaje 5,5 pkt.# Zgłoszenie zdobycia waypointa dokonywane jest poprzez podanie w systemie internetowym stosownego oznaczenia kodowego.
# Pierwszy zdobywca waypointa otrzymuje 10 punktów, każdy kolejny o 1 punkt mniej.
# Waypointy można odwiedzać w grupie, w tym przypadku liczba suma zdobytych punktów dzielona będzie przez liczbę zawodników w grupie.
oj, ja w życiu robię tyle rzeczy, które się nie opłaca, że jedna więcej nie zrobi już różnicyted69 pisze:Wyglada na to ze zdobywanie w grupie zupelnie sie nie oplaca
W praktyce nie zdarzyło się jeszcze chyba aby jakiś waypoint zaliczyło więcej niż dwie osoby.Dostaja wówczas (jeżeli są pierwsze) po 9,5 pkt.ted69 pisze:Wyglada na to ze zdobywanie w grupie zupelnie sie nie oplacaczyli, przykladowo - grupa 10 osobowa zdobywa jako piewsza - dostaja w sumie 55 punktow (suma od 1 do 10) wiec kazdy z nich dostaje 5,5 pkt.# Zgłoszenie zdobycia waypointa dokonywane jest poprzez podanie w systemie internetowym stosownego oznaczenia kodowego.
# Pierwszy zdobywca waypointa otrzymuje 10 punktów, każdy kolejny o 1 punkt mniej.
# Waypointy można odwiedzać w grupie, w tym przypadku liczba suma zdobytych punktów dzielona będzie przez liczbę zawodników w grupie.