NIGDZIE nie twierdzilem, ze ludzie NIE WIEDZA skad wziela sie swastyka. Caly czas twierdze, ze PIERWSZYM skojarzeniem ze swastyka w naszym regionie bedzie Hitler z cala reszta. Jestem przekonany ze takie wlasnie skojarzenie bedzie miec ogromna czesc spoleczenstwa - w tym rowniez ta wyksztalcona.Len_na pisze:co do ludzi na uczelni, którym niby swastyka kojarzy się tak jak mówisz, to przykro mi ale jesteś w błędzie, bo połowa moich znajomych z 5 roku studiów wie skąd takowa pochodzi
Do tej skrzynki od samego poczatku watki nic nie mam, co zreszta napisalem wprost
http://forum.opencaching.pl/viewtopic.php?p=38422#38422
, wiec sugestie jakobym mial zwiazek z pluciem w Tunezji uwazam za obrazliwe bez wzgledu na to jak milym slowem zostana okreslone.
Nie wyrazalem pogladow, ktore prowadzilyby do takich wnioskow, wiec prosze ich ze mna nie wiazac.Len_na pisze:Bas, mój drogi, liczę w takim razie na to, iż wszyscy Polacy, odwiedzający Tunezję, widząc wiekowe mozaiki gremialnie plują w ich kierunku, bo się przecież nie godzi, zastanowić się co znaczą. Idąc tym torem, do dzisiaj należałoby naszych zachodnich sąsiadów traktować cegłą, i łopatą, no bo przecież kiedyś na nas napadli!
Obawiam sie, ze rzucanie oszczerstw nie jest kulturalne.Len_na pisze:Pisałam do Ciebie kulturalnie, więc takiej kultury oczekuję w stosunku do siebie.