Podoba mi się: "skręć w lewo w kierunku Czesława Miłosza" :"P
W ogóle biedny ten Miłosz, w Krakowie jest na przykład "węzeł drogowy imienia Czesława Miłosza" - zawsze dostaję ataku śmiechu gdy tamtędy przejeżdżam :")
ted69 pisze:No i teraz pytanie czy daloby sie troche wiecej informacji o skzrynkach zamiescic w plukach KML ?
Program GMM bylby calkiem niezlym awaryjnym rozwiazaniem w terenie.
Może wystarczyłoby tak ustawić bazę KML, żeby zamiast nazwy wyświetlały się waypointy i wtedy łatwiej byłoby przeskoczyc do bazy Filipsa i zaciągnąć pozostałe informacje?
mialem w telefonie SE K800i GoogleMaps wersja 2.2.0 (#2212). Zachcialo mi sie upgradu. Sciagnalem i zainstalowalem najnowsza wersje - 2.3.1 i ......DOOOOOOOPA.
Nawet po restarcie telefonu, po uruchomieniu aplikacji pojawia sie "sliczny" komunikat: "Aplikacja zuzywa zbyt duzo pamieci"
Witam. Też używam K800i, i również zaktualizowałem Google Maps do 2.3.1. Co prawda obiecywanej poprawy wskazania polozenia na podstawie odleglosci od nadajnikow GSM nie zauwazylem, ale program uruchamia się i dziala bezproblemowo.
Za to porazka bylo zaktualizowanie Targeo.Mobi do wersji "Beta 6". Program przez dobrych pare minut wyswietla logo startowe zanim sie uruchomi a konczenie programu trwa w nieskonczonosc.
[size=75][color=olive]Maciej 'Ciutnik' Wozniak [XVS650A + 276c + Vista HCx][/color][/size]
Witam. Też używam K800i, i również zaktualizowałem Google Maps do 2.3.1. Co prawda obiecywanej poprawy wskazania polozenia na podstawie odleglosci od nadajnikow GSM nie zauwazylem, ale program uruchamia się i dziala bezproblemowo.
Hmmmm to ja NIC nie rozumiem. Wylaczylem wszystko (nawet BT), wylaczyzlem i wlaczylem telefon - i mam caly czas to samo. Masz moze jakis pomysl jak to uruchomic ?
Aaa - ja sciagalem dzisiaj, pol godziny temu (moze inny nr kompilacji) ?
Niestety - nie mam jak sprawdzic tego numerku
Moze jakies pliki tymczasowe wisza w pamieci telefonu i zmniejszaja zasoby? Moze wylaczyc telefon, wyjac baterie/akumulator, poczekac troszke i zmontowac wszystko... Czasami pomaga
Czy pomoze tutaj? Pojecia nie mam, ale mozna sprobowac
Wczesniej robilem upgrade. Teraz wywalilem stara wersje, zrestartowalem telefon, instaluje na nowo - zobaczymy Przy pobieraniu z witryny googla prawidlowo rozpoznaje ze to K800i
EDIT
Niestety - dokladnie to samo
Pamiec telefonu: wolne 58 MB
karta: wolne 1356 MB
U mnie zauważyłem inny problem. Po wgraniu plików KML i uruchomieniu mapy googla, skrzynki wyświetlają się poprawnie. Natomiast gdy usunę taki plik, bo nie jest już mi potrzebny, to po wyjściu z aplikacji nie mogę jej ponownie uruchomić. Nie pomaga też wyłączenie telefonu i wyjęcie baterii. Jedyne co pomogło to odinstalowanie całej aplikacji i zainstalowanie ponownie. Ăwiczyłem to 3 razy, za każdym razem to samo.
ted69 pisze:Masz moze jakis pomysl jak to uruchomic ?
Aaa - ja sciagalem dzisiaj, pol godziny temu (moze inny nr kompilacji) ?
Niestety - nie mam jak sprawdzic tego numerku
Niestety nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak się dzieje ale myślę, że brak pamięci dotyczy nie tej na karcie czy wewnętrznym dysku, ale jakiejś "operacyjnej". A jej wolna ilość chyba może zależeć od wersji firmwaru oraz ilości dodatków, którymi faszeruje go operator. A właśnie! Z innego wątku pamiętam, że chyba masz inną wersję firmwaru niż moja (R1KG001)?
A co do samej aplikacji Google Maps to moja ma rozmiar 1327KB (informacja podana przez telefon po najechaniu kursorem na "Google Maps" --> Więcej --> Informacje).
[size=75][color=olive]Maciej 'Ciutnik' Wozniak [XVS650A + 276c + Vista HCx][/color][/size]
Ciutnik pisze:
A co do samej aplikacji Google Maps to moja ma rozmiar 1327KB (informacja podana przez telefon po najechaniu kursorem na "Google Maps" --> Więcej --> Informacje).
No to juz w ogole - czeski film
U mnie wyswietla ze:
Wersja: 2.3.1
Rozmiar 629KB
A to dobre!
Wygląda jakby nie cały program Ci się ściągał? Przed chwilą zajrzałem w telefonie na stronę www.google.com i widzę, ze nieco zmienił się sposób pobierania programu. Do tej pory były dwa linki: "Mapy" i "Mapy (pobieranie)" czy jakoś tak. Teraz jest tylko "Mapy" i jest to właśnie pobieranie. Kraj mam ustawiony na Stany Zjednoczone bo kiedyś dla Polski było znacznie mniej serwisów (ale już nie pamiętam czego mi brakowało - teraz jest wszystko, aczkolwiek nadal mniej niż dla USA).
Sciagalem dzisiaj chyba z piec razy (bo piec razy usuwalem z telefonu) - za kazdym razem to samo wiec raczej pobralo sie OK. Poza tym, gdyby nie wszystko sciagnal, to raczej komunikat bylby inny, ze plik uszkodzony, ze nie ma tam czegos.
plik sciagany jest wielkosci 425KB (za kazdym razem telefon tak wlasnie pokazuje)
Przestawilem sie teraz na angielski (jest wiecej, chociazby notatnik) i znowu po instalacji jest 629KB i przy instalacji pasek dochodzi do konca, na sekunde mruga obrazek Javy i ..... znany juz komunikat.
NIC nie rozumiem
Nie zainstalowales jeszcze jakiegos programu w miedzyczasie? Moze siedzi w autostarcie i pozera zasoby? Jesli masz inny program tego typu, to moze go odinstalowac (jesli da sie go zainstalowac jeszcze raz oczywiscie).
Mialem Google Earth na K800i - wywalilem. Usunalem tez kilka innych programow. Restartowalem kilka razy. Baterie wylalem (jak radziles ) i lezal ok godziny i "odpoczywal". poprzednia wersja dzialala bez problemu. Dzisiaj zachcialo mi sie upgradu. Dzisiaj oprocz wielokrtonego instalowania i odisntalowywania GooogleMaps - nic nowego nie instalowalem.
pogrzebalem teraz w telefonie (na ile potrafie). Na karcie jst katalog (ukryty) - ams i tam sa ponagrywane wszystkie pliki zainstalowanych programow. jak GoogleMaps bylo zainstalowane to bylo tam 6 roznych plikow o tej nazwie (dwa jar, dwa jad i dwa bez rozszerzenia) - po jedntym ze znaczkiem # a drugim ze znaczkiem $.
Po odisntalowaniu GM i restarcie telefonu - nie ma zadnego z tych plikow. Poza tym, nie znalazlem zadnego z dzisiejsza data.
Ted, poszukaj na siłę identycznej wersji programu ważącej tyle samo, co wersja Ciutnika. W większości przypadków problem przestawał istnieć kiedy ktoś ściągał inną/skądinąd instalkę danego programu. Ew. pobaw się z aplikacją MemoryUP http://gek0sft.000webhost.info/MemoryUp.rar