Też racja, i jeszcze będziemy mieli na sumieniu mistrza szachowego albo niedoszłego noblistęBas pisze: Hmmm, a jesli to superbystry gosc, ktory z w-f nie mial nigdy wiecej niz 3?
Moze przynajmniej dojdzie do wniosku, ze to cache nie dla niego?

Moderator: Moderatorzy
Też racja, i jeszcze będziemy mieli na sumieniu mistrza szachowego albo niedoszłego noblistęBas pisze: Hmmm, a jesli to superbystry gosc, ktory z w-f nie mial nigdy wiecej niz 3?
Moze przynajmniej dojdzie do wniosku, ze to cache nie dla niego?
Yyyy.. o ile mi wiadomo mapę zobaczysz dopiero po zalogowaniu. Inna sprawa, że skrzynki OC można dowolnie pobierać z innych lokalizacji nawet bez rejestracji na OC i na to raczej nic nie poradzimy. Zresztą była o tym dyskusja.soosa pisze:- mapa keszy razem z opisami dostępna tylko dla zalogowanych - trochę sprzeczne z ideą "open"
Ten pomysł mi się podoba, ale tak czy siak, patrz wyżej.soosa pisze:- przy rejestracji pola obowiązkowe do zaznaczenia - potwierdzające zapoznanie się z krótką treścią - a krótka treść np. w postaci "pamiętaj by dokładnie zapoznać się z opisem skrzynki - niektóre z nich mogą być ukryte w trudno dostępnym miejscu."
To niestety nie pomoże w 100% - wystarczy sobie poczytać anegdoty jak sobie wielcy fizycy czy matematycy radzili w życiu prywatnym (niektórzy niewiele lepiej od kilkuletnich dzieci).toczygroszek pisze:Może zadanie trudne technicznie poprzedzić trudnym zadaniem logiczny, przynajmniej bedziemy mieli pewność, że poszukiwacz nie jest idiotą
No właśnie... jeśli już używać skrzynek do selekcji naturalnej, to nie w tym kierunku :"Ptoczygroszek pisze:Też racja, i jeszcze będziemy mieli na sumieniu mistrza szachowego albo niedoszłego noblistę
10-latek też ?elektronika pisze:Moim zdaniem każdy ma swój rozum i wchodząc w takie miejsca powinien mieć się na baczności i liczyć z możliwością wypadku.
Właśnie o to chodzi. I ostatnie decyzje "Rady Najwyższej OC" świadczą o tym, że osoby te wyobraźnię mają. Ja to odbieram bardzo pozytywnie.elektronika pisze:odrobinę wyobraźni przy wszystkim trzeba mieć
Bez przesadyelektronika pisze: Zaczynam odnosić wrażenie, że niedługo chowanie skrzynek będzie możliwe tylko pod wycieraczką znalazcy, ponieważ tam będą bezpieczne i może nikomu nic się nie stanie/