W sumie nie wiem czy mogę uznać odpowiedź, nie takiego miejsca "wyborowa sa" jest za to polowa, barowa, premium, goldwasser i wiele innych o których można dowiedzieć się http://webtrunki.pl/?k=sp&id=98.
W sumie Malta to miał być trick kiedyś na zagadkę zagraniczną, ale już trudno
Podedukujmy.
Długie cienie i kolory wskazują na zdjęcie zrobione po południu.
Roślinność sugeruje, że to wiosna, więc słońce może zachodzić nie tak późno jak teraz, czyli kierunek cienia drzewa sugerowałby, że patrzymy na południe, ewentualnie na południowy-zachód. Duży masyw wskazuje, że to raczej jakieś Beskidy.
Przez chwilę myślałem, że to Babia Góra widziana z Turbacza, ale chyba za daleko (i trochę kształt jakby inny).
Duża kotlina, więc może jednak to jakieś okolice podhala, tylko czemu nie widać na zdjęciu tatr ?
a może ten cien drzewa pada w innym kierunku, niż mi się wydaje ...
A mnie się kojarzy z Baranią Górą. Jest tam takie drzewo. Ale nie pamiętam czy blisko wieży widokowej. Bo ona by pasowała jako obiekt z prawej.
Na co widok? Nie wiem.
Żywiecki - odrzucamy, bo już wiemy, że nie Babia,
Śląski, Sądecki - odrzucamy, bo nie zastanawiałbyś się czy najwyższy szczyt ma ponad 1000 m
Bieszczady i Gorce - to samo,
Niski - najwyższy szczyt jest poza Polską,
Zostaje Mogielica, ale nie za bardzo da się ją obserwować z północy, poza tym Beskid Wyspowy to nie pasmo.
No i tylko jeszcze Wysoka by to mogła być, ma 1050 m
Szedłem kiedyś z Gorców do Pienin, ale nie pamiętam czy z Turbacza było widać Wysoką.
No i chyba to też byłoby trochę bliżej.
1. Zapewniam że jest taka góra.
2. Najwyższy szczyt pasma to nie to samo co najwyższy w danym Beskidzie. Góra o którą pytam ma ponad 1000mnpm i nie jest najwyższa w paśmie, wiec i nie najwyższa w danym Beskidzie.