Powitanie, powitania ;) - TU SIĘ WITAMY
Moderator: Moderatorzy
- pilowbox
- Nowy na forum
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
Witam i ja. Szukając info o Forcie Beniaminów pod Białobrzegami - znalazłem przypadkiem waszą stronkę i wyśmienitą zabawę - chyba zaplanuję ze swoją kobiełką jakiś wypad szlakiem 'czarnych' skrzynek.
Pozdrawiam serdecznie - to fajnie że są ludzie którzy widzą fajną zabawę nie tylko w siedzeniu przed kompem / telewizorem ale i w terenie.
Do spotkania przy skrzynce.
Pozdrawiam serdecznie - to fajnie że są ludzie którzy widzą fajną zabawę nie tylko w siedzeniu przed kompem / telewizorem ale i w terenie.
Do spotkania przy skrzynce.
Witam!
Też jestem nową geocacherką
A właściwie cała nasza grupa - jesteśmy żeńskim patrolem wędrowniczym o nazwie "Hamudi". Wszystkie jesteśmy w wieku 16-18 lat i mamy wieeele zapału na odnajdywanie skrzynek
Póki co na terenie Wrocławia - i okolicach, ale planujemy przy każdym naszym wyjeździe harcerskim zbaczać z drogi i szukać kolejnych keszów
Jedyny problem póki co to brak GPSu, ale myślę, że damy radę
Pozdrawiam
BeBe
Też jestem nową geocacherką

Póki co na terenie Wrocławia - i okolicach, ale planujemy przy każdym naszym wyjeździe harcerskim zbaczać z drogi i szukać kolejnych keszów

Jedyny problem póki co to brak GPSu, ale myślę, że damy radę

Pozdrawiam
BeBe

- darkmoor
- Wyjadacz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Przepraszam bo nie zrozumiałem- czy kobieta informatyk nie jest kobieca czy kobieta informatyk ma kiepskie kwalifikacje zawodowe??angelo pisze: no cóż, żeby ująć to obrazowo, to tak samo jak "kobieta informatyk"![]()
A co się tyczy wirtuali - wole odgadnąć fajna zagadkę przy pomocy googla niż iść w jakieś miejsce tylko po to by odczytać np numer punktu wysokościowego albo policzyć litery na jakiejś tabliczce. Dobry wirtual powinien zmuszać do odwiedzenia miejsca ale też stanowić jakieś wyzwanie, zmuszać do rozwiązania zagadki, dowiedzenia się czegoś więcej o miejscu.
Ostatnio zmieniony wtorek 19 sierpnia 2008, 15:46 przez darkmoor, łącznie zmieniany 1 raz.
- aniamarcin
- Nowy na forum
Witam wszystkich 
Jestem nową osobą na forum i zapewne będę miała całą masę pytań (o ile nie znajdę na nie wcześniej odpowiedzi w Waszych postach).
Wspólnie z mężem mamy dwa hobby: rower i geocaching - oba doskonale można ze sobą połączyć, co też od czasu do czasu czynimy.
Na razie poszukiwania bez GPS. Właśnie wdrażam się w temat, żeby wiedzieć co kupić - więc chętnie skorzystam z Waszej pomocy (wszystkich wątków jeszcze nie przejrzałam, a ponieważ nie chciałabym niczego dublować, moja prośba: niech się ktoś do mnie odezwie na pryw., kto mógłby mi pomóc w wyborze odbiornika)
Powoli budzi się w nas ochota do założenia własnej skrzynki (mamy nawet już upatrzone dwa miejsca - może nikt nas nie ubiegnie).
pozdrowienia z Łodzi!

Jestem nową osobą na forum i zapewne będę miała całą masę pytań (o ile nie znajdę na nie wcześniej odpowiedzi w Waszych postach).
Wspólnie z mężem mamy dwa hobby: rower i geocaching - oba doskonale można ze sobą połączyć, co też od czasu do czasu czynimy.
Na razie poszukiwania bez GPS. Właśnie wdrażam się w temat, żeby wiedzieć co kupić - więc chętnie skorzystam z Waszej pomocy (wszystkich wątków jeszcze nie przejrzałam, a ponieważ nie chciałabym niczego dublować, moja prośba: niech się ktoś do mnie odezwie na pryw., kto mógłby mi pomóc w wyborze odbiornika)
Powoli budzi się w nas ochota do założenia własnej skrzynki (mamy nawet już upatrzone dwa miejsca - może nikt nas nie ubiegnie).
pozdrowienia z Łodzi!
- aniamarcin
- Nowy na forum
z http://gpsmaniak.com już się zaprzyjaźniłam
Wczoraj tam trafiłam i nie ruszyłąm się od komp. zanim nie przeczytam wszystkiego co mnie interesowało
Na www.garniak.pl czytam od rana
Dzisiaj urządzam sobie małe Tour de Sklepy (dam znać z jakim skutkiem).
cele: przede wszystkim turystyka (z uwzględnieniem roweru).
Niestety Edge odpada - głównie ze względu na cenę (przemyślane i przedyskutowane z "drugą połową")
Już się nie mogę doczekać. M. już się ze mnie śmieje bo o niczym innym ostatnio nie mówię.

Na www.garniak.pl czytam od rana
Dzisiaj urządzam sobie małe Tour de Sklepy (dam znać z jakim skutkiem).
cele: przede wszystkim turystyka (z uwzględnieniem roweru).
Niestety Edge odpada - głównie ze względu na cenę (przemyślane i przedyskutowane z "drugą połową")
Już się nie mogę doczekać. M. już się ze mnie śmieje bo o niczym innym ostatnio nie mówię.
- madziorek5
- Nowy na forum
- madziorek5
- Nowy na forum
- Tybot
- Nowy na forum
Poszukiwacz z Trojmiasta ;-)
Trudno nie zgodzic sie z Voit'em.Voit pisze: Zaczyna mnie powoli drażnić sytuacja w okolicach Trójmiasta.
Skrzynki zakładane bylejak, byle gdzie i w ilościach hurtowych.
Niedokładne pozycje, nieszczelne pojemniki po lodach, logbook - wymoczona kartka papieru... W tym natłoku bylejakości zdażają się kesze dobre, ciekawe i genialne, ale bylejakość drażni i pozostawia niesmak.
Kozystajac z okazji mowie wszystkim dzien dobry bo wkoncu wypada sie przywitac. Buszuje juz od prawie roku w okolicach Trojmiasta wygrzebujac tu i uwdzie rozne cudenka schowane przez innych, ale i sam co nieco zakladam.
Od samego poczatku tez czuje pewien niesmak w stawie o ktorej Voit napisal a wszyscy wiemy w tym malym swiadku o kim mowa

Dodam tylko iz poszukiwania bez mojej drogiej polowki bylyby niczym podroz gluchego z zawiazanymi oczami po cierniowej drodze.
Slowem WITAJCIE

[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=1319][img]http://www.opencaching.pl/statpics/1319.jpg[/img][/url] [url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=115][img]http://geokrety.org/statpics/115.png[/img][/url]