Przepraszam - nie aktualne

Wątki nieaktualne, przeniesione z pozostałych forów, zamknięte

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Podziękował;: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 35 razy

Post autor: Bas »

Zrobilbym tak:
- nie podpinaj tego urzadzenia do PC
- ikonka Moj komputer -> prawa myszka: wlasciwosci ->karta Sprzet
- kliknij Menedzer urzadzen -> Widok -> pkaz ukryte urzadzenia -> znajdz swoje urzadzenie (bedzie szare/nieaktywne)
- jesli wystepuje kilka razy, to usun wszystkie wystapienia.
- restart komputera
- ponowna instalacja: najpierw sterowniki -> pozniej podlacz sprzet

Uwaga:
- nie usun za duzo!
- moze wczesniej utworz punkt przywracania systemu (dla XP) - na wszelki wypadek

Jesli nie ma programu instalacyjnego sterownikow, to... nic takiego niezwyklego. Czesto tak jest. Czasami przy instalacji urzadzenia pod USB jest wrecz w instrukcji napisane:
1. wloz plyte i uruchom program instalacyjny..... instalacja sterownikow w toku...
2. jakis czas pozniej: "a teraz podlacz urzadzenie USB"
3. i chwile pozniej Windows entuzjastycznie informuje: "znalazlem sterowniki!", co zawsze mnie wkurza, bo przeciez sam przed chwila mu je podalem na tacy 8)

Mozesz sprobowac - moze to rozwiaze problem?

Zdarzylo mi sie kilka razy przy jakims komputerze zrobic odwrotnie - czasami byly pozniej problemy z tego powodu.

W razie niepowodzenia sprobuj sciagnac sterowniki z sieci. Jesli beda nowsze, to moze system sam nadpisze stare i problem sie rozwiaze? Poza tym tam juz zwykle jest program instalacyjny, a on powinien zalatwic sprawe.
Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Podziękował;: 30 razy
Otrzymał podziękowań: 44 razy
Kontakt:

Post autor: ted69 »

Nie wiem, czy warto sie bawic - na Palmaxie (Win98) juz mu przeszla ochota do wspolpracy - czerwony LED pzrestal sie swiecic i nie ma zadnych danych. Chyba jednak - nieboszczyk.
Bede mial pocketa (mam nadzieje) to sprawdze ......
Obrazek . Obrazek
Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Podziękował;: 30 razy
Otrzymał podziękowań: 44 razy
Kontakt:

Post autor: ted69 »

Bas pisze:Zrobilbym tak:
- nie podpinaj tego urzadzenia do PC
- ikonka Moj komputer -> prawa myszka: wlasciwosci ->karta Sprzet
- kliknij Menedzer urzadzen -> Widok -> pkaz ukryte urzadzenia -> znajdz swoje urzadzenie (bedzie szare/nieaktywne)
- jesli wystepuje kilka razy, to usun wszystkie wystapienia.
Numer jest taki ze w ogole nie pokazuje takiego urzadzenia. Na Palmaxie widac w portach COM - Haicom GPS na COM1 - ale tutaj, w XP- nic takiego nie ma :)

Chyba nie lubie tych komputerow :)
Obrazek . Obrazek
Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Podziękował;: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 35 razy

Post autor: Bas »

ted69 pisze:Numer jest taki ze w ogole nie pokazuje takiego urzadzenia
Nie ma takiej mozliwosci.
Co najwyzej moze powiedziec, ze nie potrafi znalezc sterownikow.
No, chyba ze po usunieciu sterownikow nie zainstalowales nowych
LUB
sprzet jest uszkodzony i fiksuje.

U mnie po burzy nad Lodzia kilka dni temu padl router. Zupelnie o nim zapomnialem, choc komputery byly wylaczone. Najlepsze jest to, ze padal przez dwa dni symulujac rozne objawy awarii w domowym sprzecie w roznych zestawieniach... Gdyby padl od razu sprawa bylaby jasna :twisted:
Na to jeszcze nalozyla sie awaria jednego z bankow pamieci w PC, wiec zamieszanie bylo na calego... Bank tez padal jakis czas, choc sama pamiec okazala sie dobra i w MemTest juz wszystko gra.
Ech, ten sprzet...
ODPOWIEDZ