Bas pisze:Za piwo dzieki
Zastanawiam sie tylko, czy przy instalacji MapSource nie powinienen sie zainstalowac rowniez USB driver? Widac nie.
Dobrze, ze sie wyjasnilo
No własnie się nie instalował i nie ma go na mojej płytce. Z opisów na garniaku wynikało mi ze sie instalował z mapsourcem wiec nie brałem anwet tego pod uwageę. Święcie przekonany byłem ze sterowniki usb sa zainstalowane
Moze w miedzyczasie zainstalowales jakies inne urzadzenie USB? Przy roznych modyfikacjach sprzetu zwykle okazywalo sie przy podlaczaniu gps, ze wyszukuje sobie sterownik (i znajdowal w systemie)...
Bas pisze:Moze w miedzyczasie zainstalowales jakies inne urzadzenie USB? Przy roznych modyfikacjach sprzetu zwykle okazywalo sie przy podlaczaniu gps, ze wyszukuje sobie sterownik (i znajdowal w systemie)...
Hmmm jedyne co mi na myśl przychodzi to to ze po zakonczeniu instalacji softu z płytek i podłączeniu visty w funkcji mass storage wyskoczyło wyszukiwanie sterowników i instalacja z zasobów systemu windows... może to to?
lukas_jaceq pisze: Święcie przekonany byłem ze sterowniki usb sa zainstalowane
Niestety winda ma te durna przypadlosc ze wystarczy podlaczyc kabelek pod inny port usb i instalowanie sterownikow (chocby i z windowsowego folderu) zaczyna sie od nowa (tylko dla tego portu)...
Ja mam Legend HCx. Waypointy wgrywane do pamięci GPSa działają jak należy, ale po wgraniu ich na kartę urządzenie ich nie widzi. Czy GPS w ogóle obsługuje waypointy z karty pamięci?
ZYR pisze:Nie, muszą być "zainstalowane" w urządzeniu. Wgranie pliku gpx nie wystarczy.
Tak jak ZYR mówi, nie da rady. Doswiadczalnie sprawdzałem w te i we wte. Plik sie wgrywa na karte ase soft go niewidzi. Po aktualizacji sterowników , tak by system(mapsource) widział garmina, wgranie waypointów nie sprawia problemu.