Kupilem wczoraj w MPiKu fajna mape turystyczna "100" Dolina Biebrzy wydana przez wydawnictwo TD
Na ich stronie widac ze wydali cala serie takich mapek
http://www.td.com.pl/oferta.html
Moderator: Moderatorzy
W zeszłym roku spływałem Słupią. Zapoatrzyłem się w "Przewodnik po Słupi" wyd Pascal. Fajne, kieszonkowe wydanie, papier nienasiąkający wodą, wiele zdjęć, informacji praktycznych i ciekawostek regionalnych. Mapy, jak sadziłem bardzo dokładne...ted69 pisze:urokiem tych map (wlasnie zakupilem Rospude i Czarna Hancze) sa naniesione informacje o obiektach turystycznych i ciekawych miejscach - ktorych trudno szukac na mapkach topo z Wydzialy Geodezji.
To ja się przyłączam i odradzam prawie wszystkie wydawnictwa Pascala. Moze ze dwa razy spotkałem ich w miarę sensowne przewodniki.Voit pisze:Gorąco odradzam przewodniki po rzekach tego wydawnictwa.
A porównywałeś może ze "starymi" mapami tych regionów ?ted69 pisze:A co informacji z tych map od ktorych zaczalem - to co znam, jakby sie zgadzalo a inne sprawdze przy okazji.
O to się zdarza notorycznie, również w "zachodnich" mapach!shchenka pisze:BTW przypomina mi się mapa zdaje się Gorców albo Beskidu Makowskiego PPWK, na której strumień przepływał sobie przez przełęcz.