Tylko czy on aktualizuje, czy podmienia dane?angelo pisze:mój pajton się tym zajmuje. ssa wszystko co jest do zassania :]
Bo jeśli aktualizuje, to ok, jeśli podmienia - to trochę gorzej.
Moderator: Moderatorzy
Tylko czy on aktualizuje, czy podmienia dane?angelo pisze:mój pajton się tym zajmuje. ssa wszystko co jest do zassania :]
Jeśli ściągniesz skądś plik GPX (np. z jedną skrzynką), który następnie władujesz do GSAK, to ta skrzynka zostanie podmieniona - w tym sensie, że wszystkie dane które jej dotyczą zostaną nadpisane. Oznacza to, że np. od nowa trzeba puścić makro odtwarzające ID skrzynek, korygujące krzaki, czy inne takie.angelo pisze:zdefiniuj podmienia? ściąga kompletny gpx z GC (poza userid, finderid) dla punktów które mu się każe ściągnąć - aktualizacją zajmuje się GSAK przy wczytywaniu GPXa patrzy czy są nowsze dane/logi i uzupełnia jak potrzeba, prawda?
Będę robił modyfikację do makra poprawiającego ID skrzynek - tak aby dokonywało modyfikacji tylko i wyłącznie na skrzynkach pochodzących z OC.ted69 pisze:Jakby ktos jeszcze chcial sie czyms takim podzielic - prosze o kontakt.
Najprościej by było zrobić coś w rodzaju instrukcji obsługi.ted69 pisze:Hmmmmm - czyzby uzywanie samego GSAKa bylo az takie trudne ?
O jakich instrukcjach HOW piszesz ?
OK, mogę się tam zarejestrować i coś skrobnąć.ted69 pisze:Sadze ze GeoWiki byloby dobrym miejscem na opisanie roznych programow uzytecznych w geocachingu. Zreszta juz cos takiego sie zaczelo:
http://www.opencaching.pl/wiki/index.php/Oprogramowanie
Właśnie o te podstawy mi chodzikwieto pisze:(...)
ja bym napisał o podstawach (tworzenie baz, importowanie plików, instalowanie i uruchamianie makr), a np. Ty coś o statystykach?
Mnie GSAK interesuje głównie jako "stacja przesiadkowa" dla danych wrzucanych później do palmtopa / odbiornika.