Szkoda ze nas tak malo, uzywajacych GSAKa - mam nadzieje ze to sie zmienikwieto pisze:..... nasz betatester Bas zobaczy właściwe znaczki :")

Moderator: Moderatorzy
PoprawioneBas pisze:czasami wsytepuje wspomniany:
<p>
PoprawioneBas pisze: „ ”
Dorobię jutroBas pisze: >
Również jutro, muszę przestawić makro, by ignorowało wielkość liter przy zamianie :"PBas pisze: <BR>
Tutaj krzaki występują we "wskazówkach" a tego pola - tak jak pisałem wyżej - moje makra nie ruszają.Bas pisze: cache: http://www.opencaching.pl/viewcache.php?cacheid=1069
Tu już chyba jest trochę za dużo dłubaniny. Owszem można spróbować wyeliminować sekwencję [spacja][przecinek], natomiast już z dostawianiem spacji po kropce może być problem - bo albo trzeba by było wstawić tę spację zawsze po kropce (co nie zawsze ma sens, np. wielokropek by po tym wyglądał tak: . . . ), albo trzeba by zacząć kombinować jak rozpoznać kiedy spacja ma być wstawiana a kiedy nie - a ja się jeszcze nie czuję na siłach do takiej roboty :")Bas pisze: Zupelnie poza konkursem mozna zamienic " ," na ", "
Przez chwile pomyslalem, zeby po kropce (na koncu zdania) dostawiac spacje, ale to bedzie sie gryzlo z formatem podawanych wspolrzednych, bo sie "rozjada"
Licho wie co bedzie w tych wskazowkachkwieto pisze:Tutaj krzaki występują we "wskazówkach" [...]
I nie jestem pewien czy powinny - jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
To ja dorzuce jeszcze jedno - nie wstawiaj SPACJI w nazwie pliku - nigdy nie wiadomo co sie stanie - ja na razie recznie przerabim spacje na "_" i tak zmienione wrzucam na serwer. (wypadaloby wtedy zmienic i nazwy w metryczkach)Bas pisze:Przy tak szybkiej zmianie makr dobrze byloby orientowac sie tez wg wersji makra, np. MacVersion = 1.0 ?
No więc właśnie.Bas pisze:Licho wie co bedzie w tych wskazowkach
Moze sie okazac, ze ciezko wskazowke przeczytac z krzakami, ale i moze byc tak, ze konwersja zmieni cos, co nie powinno byc zmienione.
Moze faktycznie nie ruszac wskazowek
Tak, też o czymś takim pomyślałem. Następna wersja dostanie numer 1.0, bo jest szansa że to będzie w miarę ostateczna modyfikacja.Bas pisze: Przy tak szybkiej zmianie makr dobrze byloby orientowac sie tez wg wersji makra, np. MacVersion = 1.0 ?
OK.ted69 pisze:To ja dorzuce jeszcze jedno - nie wstawiaj SPACJI w nazwie pliku - nigdy nie wiadomo co sie stanie - ja na razie recznie przerabim spacje na "_" i tak zmienione wrzucam na serwer. (wypadaloby wtedy zmienic i nazwy w metryczkach)
Bo tu jest najwięcej zmiennych, które ciężko opisać prostym algorytmem, działającym na zasadzie "jeżeli trafisz na A, to zrób B"Bas pisze:Pisalem kiedys makro do Worda likwidujace tego typu bledy w tekstach i chyba nad kropka zastanawialem sie najbardziej...
Windows rulezkwieto pisze:Przy okazji - nie słyszał ktoś o GSAK na OS X?
tak, 32.kwieto pisze:jaki kod Chr() ma spacja?
Pamiętaj tylko, że ja jestem "Makowcem" i częste przełączanie się między OS X i Windoswem na jednym komputerze w końcu mi się znudzi... i mogę Cię już teraz zapewnić, że to nie Windows wygra ten "wyścicig" :"PBas pisze: wazne zalety:
3) pozwala Kwieto i Tedowi robic cuda