Zagladalem do makr GSAK. Skladnia przystepna, choc sa roznice.
Ze wzgledow praktycznych makro dla GSAK byloby optymalne.
Poza zmiana w kodzie, oczywiscie.
No, moze poczekac troszke na slowko od admina...
Moderator: Moderatorzy
Wlasnie zapuscilem sciaganie na PC z GPX , normalnie robie to na CF wiec sciagnac musze wszystko, a to przy moim laczu - SDI - bedzie trwalo ze dwie godzinki co najmniej.kwieto pisze:Update w sprawie bazy Filipsa będzie jutro, bo chwilowo nie dopcham się do Peceta.
Chyba że jakaś dobra dusza wyśle mi ten plik na priv :"P
Oki, a ja przepatrzę czy to działa czy nie.ted69 pisze:Wlasnie zapuscilem sciaganie na PC z GPX , normalnie robie to na CF wiec sciagnac musze wszystko, a to przy moim laczu - SDI - bedzie trwalo ze dwie godzinki co najmniej.
Jak beda - wystawie i dam znac.
Hmm, jeśli będą tylko zawierać ID cache'a, to nie jest problem - można je "hurtem" wrzucić do GSAK i on powinien je zaimportować do jednej bazy.ted69 pisze:Oj, chyba nic z tego nie bedzie
katalog:
http://oc.achjoj.info/oc/oc/gpx/
jest pusty
Poza tym, podejrzewam, ze filipsowe pliki GPX beda pojedyncze, osobny dla kazdej skrzyneczki.
Tyle że wtedy skrzynki wylądują jako waypointy a nie geocache - już to sprawdzałem...Bas pisze:Zastanawiam sie, czy nie wyslac skrzynek przez MapSource (ze strata danych oczywiscie) - wtedy informacje o 2000 mozna potwierdzic jeszcze szybciej
Mozliwe ze zle uzylem slowa waypoint. Wchodze do menu Szukaj/Znajdz -> Geocache... (mam taki glupi nawyk ze wszelakie punkty wgrane nazywam waypointami)kwieto pisze:No więc nie do końca, bo w Colorado Geocache w ogóle nie pojawiają się jako waypointy...tboniasty pisze:Owszem, mozesz - ja mam te funkcje w Viscie HCx ale z niej nie korzystalem, ale przeprowadzilem przed chwila test jak to dzialaZ grubsza bedzie dzialac podobnie w Colorado...