Locus + Awaryjniejszy GPX - nie pobiera, nie wyświetla skrzynek

Wszystkie narzędzia, wtyczki, programy itp. pomocne przy znajdowaniu skrzynek i dbaniu o lasy...

Moderator: Moderatorzy

coosiek
Bywalec
Posty: 37
Rejestracja: niedziela 22 lipca 2012, 13:21
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Locus + Awaryjniejszy GPX - nie pobiera, nie wyświetla skrzynek

Post autor: coosiek »

Cześć.
Od kilku dni nie jestem w stanie w żadne sposób ściągnąć skrzynek awaryjnieszym gpxem na Locusa.
Wygląda to tak, po wyborze obszaru, wpisaniu ilości skrzynek wszystko niby ładnie się pobiera, ale po przejściu na Locusa wyskakuje komunikat: "Nie można znaleźć żadnych importowanych punktów lub ścieżek w plikach. Czy chcesz wczytać i wyświetlić zawartość na mapie?" Klikam TAK, ale nic się nie pojawia. Dodatkowo zniknęły poprzednio zapisane punkty, trasy. W menadżerze plików je widać, ale Locus ich nie pokazuje. Reinstalacja aplikacji nic nie pomogła.

Ma ktoś coś podobnego?
coosiek
Bywalec
Posty: 37
Rejestracja: niedziela 22 lipca 2012, 13:21
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: Locus + Awaryjniejszy GPX - nie pobiera, nie wyświetla skrzynek

Post autor: coosiek »

Po dziesiątkach odinstalowywań i instalacjach w końcu udało się ogarnąć sprawę. Usunąłem wszelkie foldery związane z Locusem, zainstalowałem dość starą wersję, bezpiecznie zaktualizowałem do najnowszej i wszystko hula jak przedtem.

Dzięki za odzew na priv i chęć pomocy :)
Za ten post autor coosiek otrzymał podziękowania (total 2):
AndziababenPawel brasia
Andziababen
Nowy na forum
Posty: 4
Rejestracja: czwartek 17 lutego 2022, 21:42
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: Locus + Awaryjniejszy GPX - nie pobiera, nie wyświetla skrzynek

Post autor: Andziababen »

coosiek pisze: wtorek 08 lutego 2022, 08:19 Po dziesiątkach odinstalowywań i instalacjach w końcu udało się ogarnąć sprawę. Usunąłem wszelkie foldery związane z Locusem, zainstalowałem dość starą wersję, bezpiecznie zaktualizowałem do najnowszej i wszystko hula jak przedtem.
https://www.czyj--numer.pl/
Dzięki za odzew na priv i chęć pomocy :)
Dzięki za informacje przyda się w razie problemów!
Awatar użytkownika
Pawel brasia
Forumator
Posty: 1841
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Podziękował;: 37 razy
Otrzymał podziękowań: 74 razy

Re: Locus + Awaryjniejszy GPX - nie pobiera, nie wyświetla skrzynek

Post autor: Pawel brasia »

Dzięki, przydało się. Na starym androidzie i nową wersją Locusa działało, No nowym androidzie kicha. Zainstalowałem wersję 3.50 i działa.
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
bartek-111
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 67
Rejestracja: poniedziałek 20 października 2014, 23:37
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Re: Locus + Awaryjniejszy GPX - nie pobiera, nie wyświetla skrzynek

Post autor: bartek-111 »

Pawel brasia pisze: niedziela 11 września 2022, 16:13 Dzięki, przydało się. Na starym androidzie i nową wersją Locusa działało, No nowym androidzie kicha. Zainstalowałem wersję 3.50 i działa.
Sprawdź tylko czy działa ci pobieranie keszy z Awaryjniejszego GPX. U mnie i rodziców były z tym problemy.
I finalnie, kończyło się to na instalacji jakiejś starszej wersji Locusa plus trzeba było wejść w uprawnienia aplikacji i nadać jej pełne uprawnienia do folderów / plików.
Bez tego pobierało kesze, ale nie widziału pliku GPX po pobraniu, czyli nie dało się keszy zaimportować.
Awatar użytkownika
Pawel brasia
Forumator
Posty: 1841
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Podziękował;: 37 razy
Otrzymał podziękowań: 74 razy

Re: Locus + Awaryjniejszy GPX - nie pobiera, nie wyświetla skrzynek

Post autor: Pawel brasia »

Awaryjnieszy działa i pobiera GPXy.
Niestety po zaktualizowaniu Locusa do najnowszej wersji 4.x przestało działać :(. Trzeba zainstalować 3,5 i wyłączyć aktualizację programu. (Android 11)
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ