Cześć.
Od kilku dni nie jestem w stanie w żadne sposób ściągnąć skrzynek awaryjnieszym gpxem na Locusa.
Wygląda to tak, po wyborze obszaru, wpisaniu ilości skrzynek wszystko niby ładnie się pobiera, ale po przejściu na Locusa wyskakuje komunikat: "Nie można znaleźć żadnych importowanych punktów lub ścieżek w plikach. Czy chcesz wczytać i wyświetlić zawartość na mapie?" Klikam TAK, ale nic się nie pojawia. Dodatkowo zniknęły poprzednio zapisane punkty, trasy. W menadżerze plików je widać, ale Locus ich nie pokazuje. Reinstalacja aplikacji nic nie pomogła.
Ma ktoś coś podobnego?
Locus + Awaryjniejszy GPX - nie pobiera, nie wyświetla skrzynek
Moderator: Moderatorzy
-
- Bywalec
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Locus + Awaryjniejszy GPX - nie pobiera, nie wyświetla skrzynek
Po dziesiątkach odinstalowywań i instalacjach w końcu udało się ogarnąć sprawę. Usunąłem wszelkie foldery związane z Locusem, zainstalowałem dość starą wersję, bezpiecznie zaktualizowałem do najnowszej i wszystko hula jak przedtem.
Dzięki za odzew na priv i chęć pomocy
Dzięki za odzew na priv i chęć pomocy

- Za ten post autor coosiek otrzymał podziękowania (total 2):
- Andziababen • Pawel brasia
-
- Nowy na forum
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Dzięki za informacje przyda się w razie problemów!coosiek pisze: wtorek 08 lutego 2022, 08:19 Po dziesiątkach odinstalowywań i instalacjach w końcu udało się ogarnąć sprawę. Usunąłem wszelkie foldery związane z Locusem, zainstalowałem dość starą wersję, bezpiecznie zaktualizowałem do najnowszej i wszystko hula jak przedtem.
https://www.czyj--numer.pl/
Dzięki za odzew na priv i chęć pomocy![]()
- Pawel brasia
- Forumator
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 77 razy
Dzięki, przydało się. Na starym androidzie i nową wersją Locusa działało, No nowym androidzie kicha. Zainstalowałem wersję 3.50 i działa.
- bartek-111
- Wyjadacz
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 38 razy
Sprawdź tylko czy działa ci pobieranie keszy z Awaryjniejszego GPX. U mnie i rodziców były z tym problemy.Pawel brasia pisze: niedziela 11 września 2022, 16:13 Dzięki, przydało się. Na starym androidzie i nową wersją Locusa działało, No nowym androidzie kicha. Zainstalowałem wersję 3.50 i działa.
I finalnie, kończyło się to na instalacji jakiejś starszej wersji Locusa plus trzeba było wejść w uprawnienia aplikacji i nadać jej pełne uprawnienia do folderów / plików.
Bez tego pobierało kesze, ale nie widziału pliku GPX po pobraniu, czyli nie dało się keszy zaimportować.
Kup mix sałat. Wyrzuć mix sałat. Powtórz!
- Pawel brasia
- Forumator
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 77 razy
Awaryjnieszy działa i pobiera GPXy.
Niestety po zaktualizowaniu Locusa do najnowszej wersji 4.x przestało działać
. Trzeba zainstalować 3,5 i wyłączyć aktualizację programu. (Android 11)
Niestety po zaktualizowaniu Locusa do najnowszej wersji 4.x przestało działać

-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
- Kontakt:
Cześć Wszystkim
.
Ten awaryjniejszy to świetna sprawa, dzięki!
Na moim nowszym andku działa z locusem 3.50.1, natomiast mam problem na starym smartfonie, którego chciałem używać tylko do OC. Ten sam, co na nowszym, zestaw, ale na androidzie 6.0 pobiera mi kesze, ale bez zdjęć, opis jest a nie ma fotek. Pobieranie jest zakończone z komunikatem np. 0/79 plików, 79 błędów. Macie jakiś pomysł? Awaryjniejszy i Locus mają uprawnienia do pamięci i lokalizacji.
Ten awaryjniejszy to świetna sprawa, dzięki!
Na moim nowszym andku działa z locusem 3.50.1, natomiast mam problem na starym smartfonie, którego chciałem używać tylko do OC. Ten sam, co na nowszym, zestaw, ale na androidzie 6.0 pobiera mi kesze, ale bez zdjęć, opis jest a nie ma fotek. Pobieranie jest zakończone z komunikatem np. 0/79 plików, 79 błędów. Macie jakiś pomysł? Awaryjniejszy i Locus mają uprawnienia do pamięci i lokalizacji.
- Za ten post autor Calineczka otrzymał podziękowanie:
- Dominik33