[iOS] Geocaches

Wszystkie narzędzia, wtyczki, programy itp. pomocne przy znajdowaniu skrzynek i dbaniu o lasy...

Moderator: Moderatorzy

DarkListener
Nowy na forum
Posty: 1
Rejestracja: środa 27 listopada 2019, 00:40
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [iOS] Geocaches

Post autor: DarkListener »

Apka jest świetna. Na Iphone nie znalazłem nic lepszego. Mam jednak problem z dodawaniem wpisów. Kiedy w ustawieniach włączam sobie dowolny inny serwis poza Opencaching to po odpaleniu apki zostaję przekierowany na stronę logowania. Kiedy jest tylko Opencaching to nie dostaję monitu o zalogowanie i nie mogę dodać wpisu do loga. Można coś z tym zrobić? Jakieś czyszczenie cache czy coś?
i_df
Nowy na forum
Posty: 10
Rejestracja: środa 04 czerwca 2014, 23:38
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: [iOS] Geocaches

Post autor: i_df »

DarkListener pisze: czwartek 28 listopada 2019, 08:53 Apka jest świetna. Na Iphone nie znalazłem nic lepszego. Mam jednak problem z dodawaniem wpisów. Kiedy w ustawieniach włączam sobie dowolny inny serwis poza Opencaching to po odpaleniu apki zostaję przekierowany na stronę logowania. Kiedy jest tylko Opencaching to nie dostaję monitu o zalogowanie
Hej.
Aplikacja pokazuje stronę do zalogowania się tylko wtedy, gdy nie jesteś zalogowany do konkretnego serwisu. Więc jeśli dla opencaching nie widzisz strony logowania, a możesz otwierać skrzynki z mapy itd - to znaczy że jesteś zalogowany.
Na innych serwisach najprawdopodobniej nie jesteś zalogowany, dlatego gdy je włączasz - to pojawiają się odpowiednie strony.
Jeśli to TY jesteś zalogowany (patrz niżej), i koniecznie chcesz zalogować się ponownie, to wyłącz aplikację, usuń ją z listy tutaj https://opencaching.pl/okapi/apps/ i później ponownie włącz.
DarkListener pisze: czwartek 28 listopada 2019, 08:53 i nie mogę dodać wpisu do loga.
Napisz proszę więcej szczegółów: Co się dzieje po dodaniu wpisu? Czy widzisz okienko że wpis się dodał? Czy widzisz okienko że wpis się nie dodał? Jeśli to drugie - czy aplikacja podaje jaki błąd/kod błędu wystąpił? Jeśli aplikacja pokazuje że wpis się dodał - to czy nie widzisz go w logu w apce, czy nie widzisz też go jak wejdziesz przez stronę?

Jeśli sprawdzasz na stronie - to zwracasz uwagę tylko na login czy też na treść ostatnich komentarzy? Może pożyczałeś komuś telefon i teraz jesteś poprostu zalogowany na czyjeś konto? :D

Napisz mi proszę to wszystko - tu albo w PM. Jeszcze podeślij link na skrzynki do których próbowałeś dodać loga. Scenariuszy jest bardzo dużo, musisz doprecyzować co się dzieje żebym mógł Ci pomóc.
i_df
Nowy na forum
Posty: 10
Rejestracja: środa 04 czerwca 2014, 23:38
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Potrzebni testerzy :)

Post autor: i_df »

Hej,

Słuchajcie, pojawił się pomysł by uruchomić program testowania nowych wersji aplikacji przed wydaniem w AppStore. Tylko wersje z większymi poprawkami będą testowane w ten sposób. Chodzi o to, że ja mam tylko 2 urządzenia z iOS (jeden iPhone, i jeden stary iPad) i chciałbym żeby ktoś przetestował większe zmiany na różnych urządzeniach.

Dla was to możliwość wypróbowania nowych funkcjonalności przedtem jak będą one dostępne dla wszystkich :)

Na przykład - w tym momencie testuję wersję GeoCaches która będzie wspierała multitasking na iPad (SlideOver i SplitView), ale chciałbym żeby też użytkownicy z iPhone uczestniczyli w testach, bo tam są dość spore zmiany w kodzie dotyczącym interface'u użytkownika.

Jeśli chcesz uczestniczyć - tu jest link do zapisywania się: https://testflight.apple.com/join/5eZqylR5 ilość miejsc jest ograniczona, ale z czasem będę usuwać z programu użytkowników którzy nie testują aktywnie.

Nie chodzi o to, żeby jakąś specjalnie siedzieć i testować aplikację przez kilka godzin - trzeba poprostu normalnie korzystać z testowanej wersji i zgłaszać napotkane problemy.

Jak wiecie, nie robię zbyt często nowych wersji, tak że nie będzie tego dużo :)
Awatar użytkownika
Maliniak
Forumator
Posty: 665
Rejestracja: sobota 27 grudnia 2008, 02:22
Podziękował;: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Re: [iOS] Geocaches

Post autor: Maliniak »

cześć,
gdybyś potrzebował testera z iOSem to się zgłaszam - co prawda bardziej mnie interesuje opcja gc niż oc ale narzędzie choć trochę spełnia rolę c:geo na iOS.

dzięki za robotę z tą apką :)
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
...Mówię Tobie: "Wiarę miej!
W drodze swojej nie ustawaj!
Żebyś doszedł dokąd chcesz!
Niech marzenia staną się Twoją nocą, Twoim dniem!
Głosem serca w życiu kieruj się!"...
Awatar użytkownika
chinczyk
Wyjadacz
Posty: 460
Rejestracja: środa 12 października 2011, 00:20
Podziękował;: 39 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: [iOS] Geocaches

Post autor: chinczyk »

Testowałem , zanim się odnalazłem gdzie jest kompas i jak nawigować do kesza chwila czasu minęła ale aplikacja dobra i ma potencjał. Gratuluje kawału dobrej roboty :)
Obrazek
XxMELONIKxX
Bywalec
Posty: 40
Rejestracja: poniedziałek 07 grudnia 2020, 09:04
Podziękował;: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: [iOS] Geocaches

Post autor: XxMELONIKxX »

Jak w geocaches sprawić, żeby pokazywało odległość do kesza? Szukam i nie potrafię nic znaleźć :-(
Awatar użytkownika
KasiaNnn
Nowy na forum
Posty: 7
Rejestracja: środa 01 grudnia 2021, 11:32
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: [iOS] Geocaches

Post autor: KasiaNnn »

Po kliknięciu w kesza dajesz "Find!" i wracasz na mapę. Tam pokazuje Ci się linia łącząca Ciebie i kesza, a po kliknięciu w ikonkę kompasu (pojawia się po kliknięciu w Find!) wyświetla strzałkę kierunkową i dystans.
Za ten post autor KasiaNnn otrzymał podziękowanie:
XxMELONIKxX
Radarowiec
Nowy na forum
Posty: 2
Rejestracja: sobota 17 kwietnia 2021, 19:30
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [iOS] Geocaches

Post autor: Radarowiec »

KasiaNnn pisze: niedziela 02 stycznia 2022, 12:03 Po kliknięciu w kesza dajesz "Find!" i wracasz na mapę. Tam pokazuje Ci się linia łącząca Ciebie i kesza, a po kliknięciu w ikonkę kompasu (pojawia się po kliknięciu w Find!) wyświetla strzałkę kierunkową i dystans. https://pozyczkase.pl/opinie-o-firmach-pozyczkowych/
Dzięki wielkie! Sam miałem z tym problemy od jakiegoś czasu
Andziababen
Nowy na forum
Posty: 3
Rejestracja: czwartek 17 lutego 2022, 21:42
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: [iOS] Geocaches

Post autor: Andziababen »

Boguś z Polska pisze: sobota 14 czerwca 2014, 13:42 Jak bym jeszcze miał iPhone, to bym potestował :-]
https://seriale.best
Haha no właśnie mam to samo :D
ODPOWIEDZ