niemożliwe: garmin z androidem i wifi.

Wszystko o GPS, saperkach, zestawie serwisowym, wyposażeniu plecaka itp.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1619
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Podziękował;: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 307 razy

niemożliwe: garmin z androidem i wifi.

Post autor: Lza »

10 lat zapóznienia, ale w koncu jest garmin, który nie skazuje użytkowanika na korzystanie z wiecznie niedopracowanego software garmina.

Garmin MONTERRA:
- wifi,
- bluetooth
- gps, glonas,

Dokładnych specyfikacji brak. (pamięć, procesor) Ale zwsze to sygnał, że garmin w dziedzinie ręczniaków wreszcie próbuje gonić kraje trzeciego świata.


http://www.globeriders.com/article_page ... erra.shtml
Ostatnio zmieniony środa 30 września 2015, 12:53 przez Lza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
r00t7
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1963
Rejestracja: niedziela 19 lipca 2009, 22:26
Podziękował;: 275 razy
Otrzymał podziękowań: 200 razy

Re: niemożliwe: garmin z androidem i wifi.

Post autor: r00t7 »

tylko waga tego cuda jest taka że po całym dniu łażenia z nim na szyi nabawisz się bólów ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

azhag
Wyjadacz
Posty: 240
Rejestracja: wtorek 14 października 2014, 17:43
Podziękował;: 155 razy
Otrzymał podziękowań: 46 razy

Re: niemożliwe: garmin z androidem i wifi.

Post autor: azhag »

r00t7 pisze:tylko waga tego cuda jest taka że po całym dniu łażenia z nim na szyi nabawisz się bólów ;)
Pytanie jeszcze czy bateria pozwoli na cały dzień łażenia, bo coś mi mówi, że na paluszki to nie będzie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1619
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Podziękował;: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 307 razy

Re: niemożliwe: garmin z androidem i wifi.

Post autor: Lza »

jest napisane, że można użyć 3xAA

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1619
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Podziękował;: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 307 razy

Re: niemożliwe: garmin z androidem i wifi.

Post autor: Lza »

dokkopałem się do danych pamięci i procesora:
2 core processor with a max clock speed of 1.2GHz. The GPU is a Imagination Technologies PowerVR SGX 540 and there is 663MB of RAM.
Czyli nic nie będzie działać.

Awatar użytkownika
krystiant
Forumator
Posty: 1946
Rejestracja: środa 29 października 2008, 23:55
Podziękował;: 116 razy
Otrzymał podziękowań: 354 razy

Re: niemożliwe: garmin z androidem i wifi.

Post autor: krystiant »

Lza pisze:10 lat zapóznienia, ale w koncu jest garmin, który nie skazuje użytkowanika na korzystanie z wiecznie niedopracowanego software garmina.

Garmin MONTERRA:
Tylko 8, bo pokazał się w 2013 http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=2&t=13358
Za ten post autor krystiant otrzymał podziękowanie:
Lza
Poczytaj zanim się zapytasz :wink:
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Obrazek Obrazek Obrazek
Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów ;-)

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1619
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Podziękował;: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 307 razy

Re: niemożliwe: garmin z androidem i wifi.

Post autor: Lza »

Ło kurde, w takim razie ja mam 2 lata zapóźnienia :-)

Jano
Wyjadacz
Posty: 426
Rejestracja: niedziela 21 września 2008, 17:17
Podziękował;: 125 razy
Otrzymał podziękowań: 83 razy

Re: niemożliwe: garmin z androidem i wifi.

Post autor: Jano »

Z tym opóźnieniem, to bym nie przesadzał. Kto 10 lat temu miał smartfona na androidzie? :lol:
Co do Monterry ... miałem toto w ręku, wielki, to mało powiedziane jak na outdoorowy GPS. Do tego ciężki, nie ma modułu GSM i kosztuje 3 tysiące. Na motor może i dobry, ale do chodzenia zdecydowanie nie.

Edit:
Właśnie sprawdziłem, teraz kosztuje ok. 2,2 tys PLN, sporo staniał, ale to i tak za wysoka cena.
Pozdrawiam
Jano

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Silent A
Rada Techniczna
Posty: 467
Rejestracja: poniedziałek 07 listopada 2011, 09:19
Podziękował;: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 98 razy

Re: niemożliwe: garmin z androidem i wifi.

Post autor: Silent A »

Łza ma 2 lata opóźnienia zanim załapał że pojawił się garmin na androidzie...
Obrazek

bogas33
Nowy na forum
Posty: 15
Rejestracja: czwartek 02 czerwca 2011, 22:27
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: bogas33 »

Garminek to garminek a nie jakieś tam androidy. ;) dodatkowo kolejne inwestycje w szkła, folie... Najlepszy jest garmin i smartfon uzupełniająco do spoilerow.

Wysłane z mojego Redmi Note 2

Jano
Wyjadacz
Posty: 426
Rejestracja: niedziela 21 września 2008, 17:17
Podziękował;: 125 razy
Otrzymał podziękowań: 83 razy

Re: niemożliwe: garmin z androidem i wifi.

Post autor: Jano »

Spojlery też możesz mieć w garminie :)
Pozdrawiam
Jano

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Rob
Forumator
Posty: 888
Rejestracja: wtorek 15 czerwca 2010, 11:26
Podziękował;: 64 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Re:

Post autor: Rob »

bogas33 pisze:Garminek to garminek a nie jakieś tam androidy. ;) dodatkowo kolejne inwestycje w szkła, folie... Najlepszy jest garmin i smartfon uzupełniająco do spoilerow.

Wysłane z mojego Redmi Note 2
Jedyne "naj", które kojarzy mi się z garminem to najdroższy;)
Za ten post autor Rob otrzymał podziękowanie:
Lza

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1619
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Podziękował;: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 307 razy

Re: niemożliwe: garmin z androidem i wifi.

Post autor: Lza »

Ajger pisze:Spojlery też możesz mieć w garminie :)
Przyciemnianą szybkę i orurowanie. Tylko silnika nie da się podkręcić :-P Dlatego zawsze mam dylemat: co zajmie mniej czasu: znalezienie keszyka bez spojlera, czy oczekiwanie na wyświetlenie spojlera w garminie.

Jano
Wyjadacz
Posty: 426
Rejestracja: niedziela 21 września 2008, 17:17
Podziękował;: 125 razy
Otrzymał podziękowań: 83 razy

Re: niemożliwe: garmin z androidem i wifi.

Post autor: Jano »

Tudzież oczekiwanie na wyświetlenie spojlera via internet :wink:
A nowe garminy wyświetlą spojler szybciej niż smartfon połączy się z netem :mrgreen:

Edit: Tylko nie piszcie mi, że nie korzystacie z takiej formy podpowiedzi. Widziałem już wpisy DNF w logach, bo nie było zasięgu GSM i biedactwo nie mogło popatrzeć na spojler.
Pozdrawiam
Jano

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1619
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Podziękował;: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 307 razy

Re: niemożliwe: garmin z androidem i wifi.

Post autor: Lza »

Foto-spojlery świadczą o lenistwie intelektualnym lub co gorsza bezmyślności zakładającego. Większość najlepszych skrzynek jakie kiedykolwiek znalazłem nie miały fotospojlerów, lub spojlery były kompletnie zbędne. Zamiast spojlerów - zmierzyć starannie współrzędne i użyć myślenia. To jest recepta na dobrą skrzynkę.

ODPOWIEDZ