paprotek pisze:Hmmm jak bardzo obciąża serwer ta mapka? Ona jest naprawdę super, ale nie musi być wyświetlana po każdym ruchu kreta.
Mapka raczej nie obciąża, jest generowana raz, przy ruchu kreta, potem wyświetlana z kesza. Wąskim gardłem są zapytania sql różnej maści (logowanie kreta, wyświetlanie stron itp).
paprotek pisze:Zdjęcia leżą na tym samym serwerze? Przerzucenie ich na inną maszynę mogłoby też wiele pomóc...
Jakie jest w tym momencie średnie obciążenie (HTTP requests w wybranej jednostce czasu)?

- apache_accesses-week.png (35.99 KiB) Przejrzano 12496 razy
paprotek pisze:I tak przy okazji, czy jest zapotrzebowanie na drukowanie wielu etykiet naraz? Ja np jak drukuję, to ręcznie kopiuję do pliku HTML 4 krety z kodem QR, bo wtedy ładnie mi pasują po wydrukowaniu do etykiet do laminatora. Miałem nawet już pisać sobie własny util do tego integrujący się z API, ale gdyby więcej osób tego potrzebowało, to może dałoby się taki wydruk zintegrować na stronie?
Jest zapotrzebowanie, ale na razie nie ma komu tego zaorać...
chinczyk pisze:Mysle ze przy okazji przeprowadzki oc krety mozemy zaadoptowac na oc serwerze
A na kiedy i dokąd planowana jest przeprowadzka?