Warszawa nocą.
Moderator: Moderatorzy
-
- Forumator
- Podziękował;: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
Re: Warszawa nocą.
bardzo ciekawa koncepcjaTeokryt pisze:Albo może bielany?
Tasy nie podam bo słabo mi to wyjdzie. Śródmieście jest nudne...

- Krysiul
- Forumator
- Podziękował;: 12 razy
- Otrzymał podziękowań: 33 razy
Dziwi mnie, że dopiero teraz ktoś zaproponował Bielany. Sam bym je zaproponował już dawno, gdybym nie miał tej dzielnicy w większości wyczyszczonej
Ale jak chcecie, to proszę bardzo:
Bielany+Żoliborz
Start: Węzeł Młociny
Trasa: ze startu do Most Północny vel Marii Skłodowskiej-Curie OP4B82, następnie aż do Bul.... bul... bul... OP2F50, przez Park Harcerskiej Poczty Polowej OP5D8A do Kaskada OP2C5D, skręt w stronę Kapliczka przy parkingu OP251C, potem zwrot w stronę Smerfny las OP23A3 i Instytut meteorologii OP10AD, przy którym kończymy wycieczkę i udajemy się w stronę pobliskiego metra Słodowiec.
Liczba keszy: ok. 30
Długość trasy: ok. 20km
Trasa ma szereg zalet - przez większą część nocy będziemy w zasięgu stacji metra, na całej trasie będziemy też mijać nocne, które tam jeżdżą, gdyby ktoś chciał wrócić wcześniej. Trasa jest długa i ładna - Las Bielański, Lasek Lindego, spacer nad Wisłą, panorama z Mostu Północnego, liczne stawy, parki i parczki charakterystyczne dla tej części Warszawy. Jeśli będzie nas mało i będą chęci, można uderzyć na skrzynki związane z dwoma mostami.
Co do Śródmieścia, to kwestia gustu - ja je bardzo lubię, zwłaszcza historyczną część, która jest w planie i myślę, że tamta trasa też jest spoko.

Bielany+Żoliborz
Start: Węzeł Młociny
Trasa: ze startu do Most Północny vel Marii Skłodowskiej-Curie OP4B82, następnie aż do Bul.... bul... bul... OP2F50, przez Park Harcerskiej Poczty Polowej OP5D8A do Kaskada OP2C5D, skręt w stronę Kapliczka przy parkingu OP251C, potem zwrot w stronę Smerfny las OP23A3 i Instytut meteorologii OP10AD, przy którym kończymy wycieczkę i udajemy się w stronę pobliskiego metra Słodowiec.
Liczba keszy: ok. 30
Długość trasy: ok. 20km
Trasa ma szereg zalet - przez większą część nocy będziemy w zasięgu stacji metra, na całej trasie będziemy też mijać nocne, które tam jeżdżą, gdyby ktoś chciał wrócić wcześniej. Trasa jest długa i ładna - Las Bielański, Lasek Lindego, spacer nad Wisłą, panorama z Mostu Północnego, liczne stawy, parki i parczki charakterystyczne dla tej części Warszawy. Jeśli będzie nas mało i będą chęci, można uderzyć na skrzynki związane z dwoma mostami.
Co do Śródmieścia, to kwestia gustu - ja je bardzo lubię, zwłaszcza historyczną część, która jest w planie i myślę, że tamta trasa też jest spoko.
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
Moje stwierdzenie ze śródmieście jest nudne min z powodu ze można tam wyskoczyć każdej nocy nie koniecznie jako zbiorowe spotkanie gdzie zjeżdżają ludzie z całej PL 
Póki co preferuje Bielany, potem Pragę

Póki co preferuje Bielany, potem Pragę

- Krysiul
- Forumator
- Podziękował;: 12 razy
- Otrzymał podziękowań: 33 razy
Jak jesteś z Warszawy, to do dowolnej dzielnicy możesz skoczyć każdej nocy, a jak nie jesteś, to do Śródmieścia też sobie nie skoczysz ot tak
No ale mi to w sumie aż takiej wielkiej różnicy nie robi, zjawię się i tak, jeśli niebo nie spadnie nam na głowy.

-
- Forumator
- Podziękował;: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
Oj, Krysiul, jam nie z warszawy ale spod warszawy, jednak nie mam nocnych autobusów do siebie na wioskę stąd nocne szlajanie tylko w zorganizowanym trybie. Tak to moge sobie w dzień skoczyć ale ja na beilany jadę tyle co ludzie z łodzi.Jak jesteś z Warszawy, to do dowolnej dzielnicy możesz skoczyć każdej nocy, a jak nie jesteś, to do Śródmieścia też sobie nie skoczysz ot tak
- Ranwers
- Forumator
- Podziękował;: 28 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Na najbliższej edycji Warszawy Nocą trasa poprowadzi na od Kopca Powstania aż do WTC. Trasę Krysiula odrobinę zmodyfikowałem, jak mi się wydaje na sposób bardziej optymalny, ale jak zwykle piszcie śmiało, jeżeli coś oczywistego mi umknęło 
Mam nadzieję, że moje opóźnienie nie spowodowało, że ktoś nie będzie mógł się pojawić

Mam nadzieję, że moje opóźnienie nie spowodowało, że ktoś nie będzie mógł się pojawić

Jeśli góra idzie do Ciebie, a Ty nie jesteś Mahometem - spieprzaj, to lawina!
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Ranwersie - nie wiem jakim cudem, ale pominąłeś mój kesz "Elizeum - OP311F" - a będziecie jakieś 200 metrów od niego, robiąc 'Przelana krew powstańca' i idąc do kesza 'kamienica Natansonów'
- Ranwers
- Forumator
Żadnych cudów nie było - nie po drodze, bez reko, nie uwzględniony przez Krysiularubeus pisze:Ranwersie - nie wiem jakim cudem, ale pominąłeś mój kesz "Elizeum - OP311F" - a będziecie jakieś 200 metrów od niego, robiąc 'Przelana krew powstańca' i idąc do kesza 'kamienica Natansonów'

-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Ranwersie - z tym nie po 'drodze' to bym siez godził jakby było 500 metrów. A tak to zajmie to wam 10 minut, a będzie jeden kesz więcej. Jak wynika z logów Książece korytarze raczej dla wytrawnych i chcących się uwalać geokeszerów - to raz, a dwa jak chyba sam pamiętasz, to nie jest skrzynka pt. wchodzę i wychodzę, tylko trzeba się czołgać i zajmuje to trochę czasu, nie mówiąc o otwarciu wejścia.
- Ranwers
- Forumator
Rubeusie, w warszawie zawsze jesteś 200 metrów od jakiegoś kesza, to naprawdę żaden argument. Żeby chociaż kesz pokazywał Elizeum, ale on pokazuje skarpę... Książęce są keszem dla twardych keszerów, ale popatrz kto zapowiedział się na event 
Jeżeli część keszerów nie będzie chciała eksplorować piwnic przy Książęcej, to zasugeruję mu Twojego kesza, pasuje Ci taki kompromis?

Jeżeli część keszerów nie będzie chciała eksplorować piwnic przy Książęcej, to zasugeruję mu Twojego kesza, pasuje Ci taki kompromis?