krystiant pisze:... Wynik dyskusji może nie do końca odzwierciedlać moje zdanie, wiec dlaczego mój nick ma widnieć pod wpisem...
Sprawy w COG-u prowadzone są przez jedną osobę, dyskusja nad nimi odbywa się w całym gronie. Zdaje się, że nic się nie zmieniło w zasadach działania. Decyzja ogłaszana jest przez konkretną osobę i nikt nie wymaga, by w przypadku zdania odrębnego forum musiało koniecznie wiedzieć, kto je miał. Zdarzają się jednak sytuacje skrajne, gdy jawność procesu decyzyjnego jest wręcz konieczna. Z historii ogólnej wiemy, że brak kontroli nad "władzą" prowadzi do jej wynaturzeń. COG nigdy nie był i nie będzie monolitem. Możliwe są różne frakcje i koterie (plus czasem nadmierne zaangażowanie kogoś z RR), a co za tym idzie - niezgodność poglądów "w sprawie", połączona z brakiem możliwości wpływu (mimo posiadania racji), bo np. nie należy się do "grupy mającej rację"

Warto wtedy mieć możliwość zaakcentowania swojego zdania. Chyba, że COG ma być tylko protezą, którą i tak zarządza RR. W takim razie nie ma znaczenia, jakimi zasadami będzie się on kierował
krystiant pisze:...Albo weryfikowany kesz jest zgodny z regulaminem tylko widać, że jest niskich lotów, a mimo wszelkich uwag zakładający nie chce zrobić lepszego... Już miałem na forum wytknięte, że puszczam takie kesze... . Jak zwróciłem uwagę, .... to się dowiedziałem, że obrażam czyjąś inteligencję, bo przecież kesz jest zgodny z regulaminem... Nie chciałbym się imiennie pod takimi keszami podpisywać.
Przerabiałem podobne tematy i nie przekonujesz mnie. Przy weryfikacji możliwości jest wiele i zawsze warto z nich skorzystać - szczególnie tam, gdzie jest szansa na dogadanie sprawy. A jeżeli jej nie ma, trzeba jasno napisać "nie" i wyjaśnić, dlaczego.
Anonimowy członek COG będzie wzbudzał jeszcze większą nieufność niż ten, który pisze pod własnym nickiem. To raz. A dwa: własny nick jest dowodem brania odpowiedzialności za swoje decyzje i gotowości do ponoszenia ich konsekwencji. A z takim kimś znacznie lepiej się rozmawia, niż z "panem z COG-u", siedzącym na nieosiągalnym, niebotycznym Olimpie
W przypadku weryfikacji keszy zawsze istnieje możliwość zablokowania przez COG czegoś, co jest mierne lub niezgodne z zasadami. Ważne, by COG miał wtedy wspólny pogląd i osąd po to, by później na forum nie pojawiały się wzajemnie wykluczające koncepcje, powodujące lekki dysonans