Hejka
Mam na imie Krzych i jestem z Poznania
O Geocachingu dowiedziałem się tak z tydzień temu przez serwis Ibood. Mieli tam zegarek z funkcją "geocaching" - wpisałem tą nazwę w google i trafiłem na dwa serwisy GC i OC - jak narazie porównuję je i testuję.
Za OC.pl przemawia - pełna polskojęzyczność bo mój inglisz jest taki sobie.... powiedzmy wakacyjno-urlopowy (oralno-manualny

Nie mam sprzetu specjalistycznego ale mam komórkę z Andkiem i wgrałem sobie columbusa i locusa (którego jak narazie się uczę) jeżdze po okolicy rowerem.
Za GC przemawia .....no też jest trochę tych skrzynek jest w moj okolicy (Poznań - Centrum /Wilda/Górczyn) i trafiłem tam w pierwszej kolejnoci.
Mam już trochę lat na karku (czwórka z przodu) i zacząłem sie bawić w GC/OC bo uwielbiam poznawać moje miasto z perspektywy roweru a że skarby są poukrywane w okolicy to i zabawa jest dodatkowa.
Na koncie OC mam na razie zero na GC tylko trzy ale dziś jade w pare miejsc i mam nadzieje że wieczorkiem po pracy ze 2-3 wpadną. Mam już pomysły na własne skrzynki - dostałem od kolegi trzy pojemniki od jakichś odżywek dla "karczków" (te wiekie takie) i juz myślę je wykorzystać.
jak zawsze się rozpisałem
Pozdr
Krzych