Nokia N5800

Wszystko o GPS, saperkach, zestawie serwisowym, wyposażeniu plecaka itp.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
wallson
Wyjadacz
Posty: 382
Rejestracja: czwartek 28 maja 2009, 09:21
Lokalizacja: Rzyrarduf
Kontakt:

Post autor: wallson » poniedziałek 11 stycznia 2010, 13:54

Kurde... to ja jakiś rarytas trafiłem. W samochodzie, przy słabej pogodzie
góra minutę. Ogólnie GPS fajnie mi się w tym telefonie zachowuje.
"Lepiej słonie łapać żywcem niż rozmawiać z nadgorliwcem..."

ObrazekObrazek
Moje strony www: http://www.ajdu.pl http://www.wallson.pl http://www.77mdh.pl

Awatar użytkownika
Whatever
Wyjadacz
Posty: 417
Rejestracja: środa 14 maja 2008, 09:22
Lokalizacja: Śląsk

Post autor: Whatever » poniedziałek 11 stycznia 2010, 17:35

W 5800 ładniejszej połówki teamu też jest kiepściutko z fixem, wersją była full, futerał etc. Z włączonym a-gps jest znośnie. Troche mnie roczarował gieps w tym telefonie.
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=3306][img]http://www.opencaching.pl/statpics/3306.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=976][img]http://geokrety.org/statpics/976.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
wallson
Wyjadacz
Posty: 382
Rejestracja: czwartek 28 maja 2009, 09:21
Lokalizacja: Rzyrarduf
Kontakt:

Post autor: wallson » poniedziałek 11 stycznia 2010, 18:42

Aha... ale przydarzyły mu się chyba ze 3 wpadki, gdzie mimo pięknej pogody
i stania na palcach, machania telefonem fixa nie łapał przez godzinę. Tu zupełnie
nie wiem o co chodziło.
"Lepiej słonie łapać żywcem niż rozmawiać z nadgorliwcem..."

ObrazekObrazek
Moje strony www: http://www.ajdu.pl http://www.wallson.pl http://www.77mdh.pl

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » poniedziałek 11 stycznia 2010, 18:51

U mnie gps dziala swietnie. Jestem z niego bardzo zadowolony. To zreszta byl dodatkowy powod, zeby kupic drugi egz. 5800. Ciekawe, czy sa jakies roznice we wnetrzu, bo wyglada na to, ze te egzemplarze nie sa jednakowe...

Awatar użytkownika
Whatever
Wyjadacz
Posty: 417
Rejestracja: środa 14 maja 2008, 09:22
Lokalizacja: Śląsk

Post autor: Whatever » poniedziałek 11 stycznia 2010, 19:46

sprawdźcie może skąd są wasze ;-) wbrew pozorom "made in finland" nie oznacza doskonałej jakości ;-)
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=3306][img]http://www.opencaching.pl/statpics/3306.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=976][img]http://geokrety.org/statpics/976.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
r00t7
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1949
Rejestracja: niedziela 19 lipca 2009, 22:26

Post autor: r00t7 » poniedziałek 11 stycznia 2010, 19:49

ja na swojego też nie narzekam :) bez A-GPS łapie w miarę szybko (ok 2 min) z AGPS parę sekund ;)

Awatar użytkownika
wallson
Wyjadacz
Posty: 382
Rejestracja: czwartek 28 maja 2009, 09:21
Lokalizacja: Rzyrarduf
Kontakt:

Post autor: wallson » poniedziałek 11 stycznia 2010, 20:07

U mnie pod bateryją była naklejka z napisem "Cделанный b CCCP"
"Lepiej słonie łapać żywcem niż rozmawiać z nadgorliwcem..."

ObrazekObrazek
Moje strony www: http://www.ajdu.pl http://www.wallson.pl http://www.77mdh.pl

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » poniedziałek 11 stycznia 2010, 21:04

Na swietnym: made in Hungary
Na gorszym: made in Hungary 8)

syn dziadka
Nowy na forum
Posty: 16
Rejestracja: niedziela 22 listopada 2009, 17:48
Lokalizacja: Sosnowiec

Nokia 5800

Post autor: syn dziadka » wtorek 12 stycznia 2010, 22:02

Również korzystam z noki 5800 jestem zadowolony szybko się łączy czasami trochę fiksuje ale skrzyneczki da się szukać (garmin mobile) na baterii mam napisane made in china :)
Ostatnio zmieniony piątek 05 marca 2010, 23:02 przez syn dziadka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Whatever
Wyjadacz
Posty: 417
Rejestracja: środa 14 maja 2008, 09:22
Lokalizacja: Śląsk

Post autor: Whatever » środa 13 stycznia 2010, 16:30

u Nas "made in finland" niestety ... :/
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=3306][img]http://www.opencaching.pl/statpics/3306.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=976][img]http://geokrety.org/statpics/976.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
r00t7
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1949
Rejestracja: niedziela 19 lipca 2009, 22:26

Post autor: r00t7 » środa 13 stycznia 2010, 20:46

u mnie węgry ;)

kudlata
Nowy na forum
Posty: 18
Rejestracja: czwartek 28 sierpnia 2008, 00:28

Re: Nokia 5800

Post autor: kudlata » piątek 15 stycznia 2010, 19:22

syn dziadka pisze:Również korzystam z noki 5800 jestem zadowolony szybko się łączy czasami trochę fiksuje ale skrzyneczki da się szukać (garmin mobile)
To ciekawe bo jak swego czasu wgrałam garmina mobile to tez nie bylo problemu z fixem. Ba! Lapal szybciej niz Ovi Maps.

Moze ta nowa wersja oprogramowania v40 cos zmieni... Poki co nie mam kiedy potestowac.

EDIT: Nokię mam z RTV AGD z sierpnia.
[img]http://img259.imageshack.us/img259/4558/sygnaturayk8.png[/img]

Belushi
Stały bywalec
Posty: 106
Rejestracja: czwartek 30 kwietnia 2009, 09:12
Lokalizacja: Rzeszow
Kontakt:

Re: Nokia N5800

Post autor: Belushi » piątek 16 kwietnia 2010, 13:41

No to i ja, jako ze stalem sie niedawno posiadaczem tegoz...

Mialem E51 z Pentagramem zewnetrznym, dzialala super.
Przesiadlem sie na MDA wersia Era 4 (HTC Diamond), dzialalo tez...
Teraz N5800 i jazda... GPS lapie jak sie mu chce, przewaznie mu sie nie chce i musze wlaczac AGPS, zeby wogole zaczal widziec satelity. Porazka normalnie. Jestem 40 metrow od punktu, pokazuje- do celu 40 metrow, a dwa kroki dalej juz " jestes na miejscu" :))
Telefon w najnowszej wersji firmware 40i cos :)
Jak sie tak ma dziac nadal, to wroce do starej, dobrej E51, Bo MDA sprzedalem, a docelowo zaczne testowac HD2 :))
Pozdrawiam
Belushi
http://www.rzeszuf.com

Awatar użytkownika
schron
Wyjadacz
Posty: 366
Rejestracja: wtorek 03 listopada 2009, 00:10
Lokalizacja: 3miasto

Re: Nokia N5800

Post autor: schron » sobota 17 kwietnia 2010, 20:56

Belushi pisze:Jestem 40 metrow od punktu, pokazuje- do celu 40 metrow, a dwa kroki dalej juz " jestes na miejscu" :))
no to musisz kesze zdobywać skocznym krokiem :)) najlepiej nie spadającym poniżej 5km/h ;p
ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ