Aris pisze:Zapomniałeś wspomnieć ile ten "telefon nawigacyjny" kosztował. Druga sprawa czytałem, że gps w telefonach to loteria teraz się przekonałem, moduł gps w mojej Z2 jest do d...
Proszę bardzo, już podaję ceny:
Xperia Z3:
od 1795 PLN
Garmin Monterra:
od 2235 PLN
Po zakupie smartfona zostaje jeszcze ponad 4 stówy w kieszeni. Oczywiście porównuję wysoki model smartfona z wysokim modelem Garmina. Jeżeli ktoś potrzebuje bardziej budżetowego rozwiązania: Snopow m9 (nie bierzcie m8, ma znacznie gorsze parametry przy niewielkiej różnicy w cenie): 840 PLN (szukaj na alledrogo). Znajomy ma ten telefon ze względu na pracę i sobie chwali.
O dokładności GPSa w telefonie już koledzy pisali, ja uważam, że jeżeli dokładność odbiega od innego telefonu, to jest to podstawa do reklamacji.
Żeby nie było - nie jestem przeciwnikiem Garmina, uważam, że są sytuacje (chociaż coraz ich mniej), gdzie ma on przewagę na telefonem. Ale na co dzień, do zwykłego keszowania telefon naprawdę wystarcza. A jeżeli przy zmianie telefonu pomyślimy, żeby kupić taki model, który będzie wspierał nasz styl keszowania, to za nieduże
dodatkowe pieniądze możemy mieć urządzenie przyjemniejsze w użytkowaniu, niż Garmin. Po prostu każdy musi określić jakie są jego indywidualne wymagania. Z drugiej strony my, jako posiadacze różnych urządzeń powinniśmy uczciwie opisywać ich zalety oraz wady, nie skupiając się tylko na chwaleniu najnowszej zabawki