Więc potwierdzę że faktycznie były wysłane 2 lub 3 maile upominające na które nie było reakcji z prostego powodu że ich nie przeczytałem. Już mniejsza z tym dlaczego.
Z mojej strony wyglądało to tak pod koniec września/początek października próbuję się zalogować na moje konto - nie działa. Pierwsza myśl że są jakieś problemy techniczne ewentualnie przenoszenie na nowe serwery zdarza się. Kilka dni później próbuję ponownie z takim samym skutkiem. Szukam adresu mailowego gdzie można zgłosić problem techniczny i dnia 3 października 2009 ok. godz. 10:00 piszę na adres ocpl@opencaching.pl mail o treści:
Witam
Chce się zalogować na swoje konto i nie moge tego zrobic. Haslo i login na bank sa poprawne. Mój login jjactive.
Pozdrawiam
W odpowiedzi dostaję wiadomość:
Witam.
Informuję że Twoje konto zostało zablokowane.
Powodem blokady konta był brak reakcji na trzy maile od Rady OC PL, dotyczące skrzynki „Domek Abrahama”.
Bardzo proszę o sprawdzenie konta pocztowego podanego podczas rejestracji w Serwisie i wpisów w logu skrzynki „Domek Abrahama”.
Bardzo proszę o kontakt :
rr@opencaching.pl
Voit
W tym momencie faktycznie sprawdzam czy coś takiego miało miejsce i faktycznie owe maile zostały do mnie wysłane niestety w chwili obecnej ich treścią nie dysponuję gdyż były odebrane na innym komputerze i tam się znajdują. Z ich treścią się zapoznaję i piszę wyjaśnienie szanownemu Voitovi
Kolejna wiadomość do rady wysłana 6 października godz. 12:30 o treści cyt.:
Witam
Niestety rzadko zaglądam na tamto konto gdyż służy ono do zbierania tzw
spamu po wszelakich logowaniach i ciężko tam wśród masy śmieci wyłowić
faktyczne wiadomości skierowane do mnie.
Co do skrzynki to ma się dobrze i kradzenie jej jest chyba ostatnią rzeczą
która mogłaby mi przyjść do głowy. Zresztą jako potencjalny "złodziej" nie
wpisywałbym się do logu że skrzynkę zabrałem.
Po drugie liczba odkrytych skrzynek (coś koło 300) również powinna świadczyć
o tym że faktycznie byłem przymuszony skrzynkę zabrać, gdyż jakiekolwiek
inne działanie skończyłoby się jej ujawnieniem a co za tym idzie kompletną
dezintegracją.
.
Trzecia sprawa to to że miszkam dość daleko od samego miejsca ukrycia
skrzynki i sam proces odkładania odbędzie się gdy będę przebywał w tamtych
rejonach.
Grożenie kasowaniem konta nic tu nie pomoże gdyż trzeba sobie uświadomić że
nie każdy tam zarejestrowy ma 15 lat i dysponuje nieograniczoną ilością
wolnego czasu. Niektórzy są dużo starsi i mają zoobowiązania rodzinno
zawodowe więc ze znalezieniem czasu bywa trudniej.
Co do skrzynki to postaram się pojawić w Gdyni w najbliższym czasie i ją
odłożyć. Konkretnego terminu niestety podać nie mogę. Ostatnio mam masę
spraw na głowie co skutkuje kompletnym brakiem czasu.
Sądzę że lepszym rozwiązaniem będzie czasowe zawieszenie skrzynki.. Przy
kilkuset trójmiejskich skrzynkach chwilowa dezaktywacja jednej chyba nikomu
krzywdy nie uczyni ..no może oprócz "fanatycznych wyznawców" którzy oprócz
tej zabawy nie mają innego celu w życiu.
Oczywiście o samym fakcie odłożenia poinformuję mailowo.
Pozdrawiam
jjactive
Na co 7 października o godz. 21:30 wysłano odpowiedź o trści:
Witam.
W imieniu Rady Serwisu OC PL informuję, że ostateczny termin zwrotu skrzynki „Domek Abrahama” upływa w piątek w nocy.
W sobotę w godzinach porannych skrzynka zostanie reaktywowana.
Jedynym warunkiem przywrócenia pełnej funkcjonalności konta „ jjactive” , jest zwrot skrzynki przed terminem jej reaktywacji.
Po tym terminie konto zostanie skasowane.
Chciałbym przypomnieć, że każdy użytkownik Serwisu OC PL ma takie same prawa i obowiązki względem innych kolegów geocacherów, choć faktem jest że od użytkowników z bogatszym doświadczeniem i większą liczbą znalezień oczekujemy większej świadomości zasad panujących w naszym środowisku.
Jeśli zabierasz coś co do Ciebie nie należy i przez miesiąc nie możesz zwrócić, zasłaniając się obowiązkami rodzinnymi i zawodowymi, to musisz liczyć się z konsekwencjami…
Adres mailowy podany podczas rejestracji konta służy do przekazywania informacji.
Jak sam widzisz, czasem przekazujemy tą drogą informacje mające znaczenie zasadnicze dla współpracy w ramach Serwisu.
Swoją postawą wyrażasz lekceważenie ogólnie przyjętych zasad.
Z tego właśnie względu , oraz z uwagi na dobro innych użytkowników OC PL, decyzja Rady jest nieodwołalna.
Podsumowując: Na zwrot skrzynki czekamy do piątku w nocy.
Jeśli tak się nie stanie, skrzynkę reaktywujemy bez Twojego udziału.
Jest jeszcze trochę czasu i liczymy na pozytywne zakończenie sprawy.
Pozdrawiam
Voit
Tu mi ciśnienie skoczyło poziomem odpowiedzi i napisałem jeszcze dwa maile nie wiem czy dotarły gdyż daimon mailer zwrócił oba z adnotacją że nie dotarły do adresata. Ogólnie treść jest podobna do treści tematu i głównym ich celem było poinformowanie mości Voita o działaniach które mam zamiar podjąc oraz o niskiej ocenie poziomu intelektualnego mr Voita.
Resztę widać na forum.
Wspaniałomyślna rada reprezentowna przez arcyintelektualistę Voita dała mi ultimatum na całe 2 dni (słownie dwa). Oczywiście większość przyjmie tak kretyńskie ultimatum ale w moim przypadku coś takiego jest niedopuszczalne szczególnie że napisałem tym miszczom OC że oddanie tej skrzynki w chwili obenej jest technicznie niewykonalne.
Czyli od czasu wysłania mojego pierwszego zapytania wyjaśniającego 3 października do momentu upłynięcia ultimatum mija całe 6 dni. Jak na skazanie kogoś w tak krótkim czasie to ta rada faktycznie pracuje w błyskawicznym tempie ..ferując przy tym najsurowsze znane im wyroki. Aż strach pomyśleć co by było gdyby tej radzie powierzyć jakąkolwiek inną władzę wykonawczą wewnątrz określonego społeczeństwa ..chyba wieszali by każdego za sam fakt używania komórek mózgowych ..w końcu to oni są przecież najmądrzejsi (Hitler i Stalin ..też tak mieli)

Groźbami w tym przypadku nic nie osiągniecie. Im bardziej będziecie starali się pokazać kto tu rządzi tym więcej na tym stracicie. Jedynym rozwiązaniem jest zdrowy rozsądek.
I to chyba tyle wyjeśnień z mojej strony które jestem winien pozostałym dyskutantom - całą resztę znajdziecie Państwo w wypocinach Voita.