Dla porządku trzeba tylko dodać, że stosowanie dłuższych noży ma wieloletnią historię w obu gremiach (RR i COG). Zatem można powiedzieć, że tradycji stało się zadośćart_noise pisze:Dokładnie. Tylko jeden z nożowników ma dłuższy nóż i większe możliwości z których skwapliwie skorzystał.chinczyk pisze:Sytuacja ta w ogóle nie powinna mieć miejsca , to przeniesienie prywatnych problemów dwóch dorosłych ludzi do zabawy! Jeszcze raz podkreślę że prowadziłem rozmowy i miałem nadzieje że uda mi się jakoś ten konflikt zażegnać , ale jeżeli obie strony nie chcą współpracować to wyciąga się noże.

A to jest niezależny dowód, że młodszym od nas nie do końca podoba się wzorzec, jaki w spadku dostali. Trzeba innych ? Chińczyka trudno zakwalifikować do jakiejś "bandy", jak to jeden z klasyków zwykł określać grupy koleżeńsko-keszerskie, więc potraktujmy to jako głos sprzeciwu większej części społeczności.chinczyk pisze:.. Bez wymieniania nicków ... może i chcecie dobrze , ale prawda jest taka że nie podejmowaliście tylko dobrych decyzji czy to w RR czy COG , i jak by przefiltrować dokładnie wszystkie poczynania dało by się znaleść podobnego pokroju problemy które nie zostały rozwiązane , albo zamiecione pod dywan w sposób krzywdzący jakiegoś keszera , bądź keszerkę.
Może nie tak dosłownie w rękachchinczyk pisze:Dlatego dla Wszystkich którzy chcą się jeszcze bawić w szukanie i chowanie skrzynek , proponuję zostawcie sprawy w rękach W i L niech rozwiążą swoje problemy prywatnie i nie przenoszą ich na OC - takie rozwiązanie byłoby optymalne , i najsprawiedliwsze dla wszystkich.

Moje zdanie - jeżeli doszło do rażącego przekroczenia zasad (wynikających w końcu z Regulaminu), należy jednoznacznie dać sprawcy (sprawcom) jasny sygnał, że nie ma zgody na takie postępowanie. Ban jest zawsze ostatecznością i powinien być użyty, gdy nie dochodzi do polubownych rozstrzygnięć, a strona (strony) nadal kontynuują swoje działania. Jeżeli w tym wypadku sprawy doszły do przepaści, sankcje powinny być zastosowane.chinczyk pisze:...Ja dałbym obu keszerom bana na 2 tygodnie , niech odpoczną , przemyślą załatwią swoje sprawy - z zastrzeżeniem że jeżeli w przyszłości będą prowadzić prywatne gierki w logach keszy , lub na spotkaniach wtedy wymiar kary będzie zdecydowanie większy. Wydaje mi się to być sprawiedliwe.art_noise pisze:Szacunek bo piszesz bardzo rozsądnie. Pomysł? Na pewno wycofanie się z bana dla Wolki.Lca bo nic nie wskazuje na to że powinien go dostać. Ban na 2 tygodnie dla obydwu? Nie.
RR nie jest nieomylna, może zmienić swój werdykt (bez utraty czci i chwały). Jej członkowie niewątpliwie wnikliwie czytają forum i rozmawiają ze sobą. Pewnie też mają wiedzę większą, niż dają ją posty w tym temacie. Poczekajmy chwilę.
Tu się z Tobą nie zgodzę. RR wielokrotnie przejmowała sprawy zgłoszeń skrzynek (z różnych powodów, najczęściej konfliktu między keszerami lub członkiem COG), więc w tym przypadku działania oddolne są bezzasadne (wyszło, że bronię RR - coś takiegoNannette pisze:proponuję zatem Chińczyk, że skoro jesteś w Cogu, słuchasz i czytasz opinie różnych (w tym bardzo zasłużonych i doświadczonych) keszerów, żebyś ponownie wrzucił sprawę do rozpatrzenia. Tym razem przez Cog (skoro sprawa dotyczy skrzynki to nie ma potrzeby by RR się tym zajmowała).