Gra offline :)
Moderator: Moderatorzy
- Voit
- Forumator
- Podziękował;: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
Elektrownia wodna w Soszycy, na Słupi...
Spływałem Słupią w zeszłym roku. W samej elektrowni nie byłem, ale na zdjęciach są prawdopodobnie najstarsze działające żarówki, z których elektrownia słynie.
Słupia jest piękna i trudna a momentami groźna, zwłaszcza odcinek od jeziora gowidlińskiego.

...A teraz wychodzę z pracy i wracam do domu.

Spływałem Słupią w zeszłym roku. W samej elektrowni nie byłem, ale na zdjęciach są prawdopodobnie najstarsze działające żarówki, z których elektrownia słynie.
Słupia jest piękna i trudna a momentami groźna, zwłaszcza odcinek od jeziora gowidlińskiego.

...A teraz wychodzę z pracy i wracam do domu.

..."Im bardziej jej szukam, tym bardziej jej tam nie ma"... trójmiasto, Kępa Redłowska (OP18B6), 29/05/2009 godz 22.30
Blisko... ale nie trafiłeś.Voit pisze:Elektrownia wodna w Soszycy, na Słupi...

Soszyca jawi się jako odpowiedź natychmiastowa, ale... w tym wypadku jest ona błędna.
Elektrownia w Soszycy powstała w 1896 roku, ta "moja" bodaj w 1899 roku.
Obie słyną z żarówek, choć Soszyca chyba bardziej. Z tych moich tylko jedna jest na chodzie - co sam widziałem.
Obie elektrownie śmigają na częściach oryginalnych, obie są unikalnymi w skali Europy (a może i świata) zabytkami techniki.
Gdzież więc jest ta druga - moja?
PS
Pisząc "blisko" nie miałem na myśli położenia obu elektrowni, a klasę zabytku itp.
- Voit
- Forumator
- Podziękował;: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
Poniewaz poziom konkursu jest bardzo wysoki, Wy wszystko wiecie, a ja nie posiadam skanera (lwią część zdjęć posiadam wyłącznie w wersji papierowej), pomyślałem o tym:
...Bardzo znana elektrownia wodna z dość nietypowej perspektywy...

...Myślisz "elektrownia wodna" mówisz xxx...

...Ola też tam była...

Podpowiedź - zdjęcia wykonałem w lipcu 2006...
Jeśli zaistnieje potrzeba, będzie węcej podpowiedzi, ale to naprawdę bardzo znane miejsce.
...Bardzo znana elektrownia wodna z dość nietypowej perspektywy...

...Myślisz "elektrownia wodna" mówisz xxx...

...Ola też tam była...

Podpowiedź - zdjęcia wykonałem w lipcu 2006...

Jeśli zaistnieje potrzeba, będzie węcej podpowiedzi, ale to naprawdę bardzo znane miejsce.
..."Im bardziej jej szukam, tym bardziej jej tam nie ma"... trójmiasto, Kępa Redłowska (OP18B6), 29/05/2009 godz 22.30