Nawiasy - zmiana skuteczna. Dzieki

Teraz jest tak, ze w folderze opencaching "z archiwum" powstaja 2 nowe pliki img (z nowa data), ale nie sa przenoszone do C:Garminopencaching
poki co przenioslem recznie.
Moderator: Moderatorzy
dzieki, ja już chyba śpię....poprawioneBas pisze:Teraz jest tak, ze w folderze opencaching "z archiwum" powstaja 2 nowe pliki img (z nowa data), ale nie sa przenoszone do C:Garminopencaching
poki co przenioslem recznie.
jeszcze nie sprawdzalem jak to wyglada w moim Garminie (76CS). Na razie zerkam w MapSource. Za dnia przeniose do Garmina i napisze slowko...nicram pisze:ale jest jeszcze jeden błąd [...] coś mi się zdaje, że Vista rozróżnia duże i małe litery [img]images/smiles/icon_sad.gif"%20alt="Sad[/img]
Mapa ze skrzyneczkami jest przezroczysta, więc musi być dodatkowa np gpmapa lub np jakies umpBas pisze:Mape przerzucilem MapSource do GPSmap76CS, ale mam problemy...
Tak ma byc? Myslalem, ze bedzie widac wszystkie skrzynki w okolicy. Cos musze ustawic??
Skrzynki są w "punktach geograficznych" (tak to się nazywa w Viscie C)Bas pisze:Jesli zaladuje GPMape (GP) i opencaching (OC), to w wyszukiwaniu w ogole nie pojawiaja sie skrzynki z OC - sa tylko POI z GP i to bez wzgledu, czy mapa jest wlaczona, czy wylaczona. W takiej sytuacji nie mam w ogole dostepu do skrzynek w OC. Cos musze zmienic w ustawieniach?
W sumie to są oddzielone jako punkty geograficzne-cechy lądu, tylko trzeba ręcznie wybierać mapkę przy wyszukiwaniu [img]images/smiles/icon_sad.gif"%20alt="Sad[/img]Bas pisze:Czy mozna skrzynki z opencaching zaklasyfikowac do kategorii geocache? Nadac inna kategorie - oddzielic od innych? Tak, zeby przy wyszukiwaniu nie pojawialy sie inne kategorie?
Tak, faktycznie. Pisales o tym wczesniej, ale nie rozumialem wtedynicram pisze:Wyszukaj -> punkty geograficzne -> menu -> wybierz mapę -> opencaching i mam skrzyneczki
Nie, to zaden problem! Chyba nawet ulatwienie, bo w przeciwnym razie wskakuje mnostwo POI z GPMapy, a tak sa tylko piekne skrzyneczki, co przy okazji zalatwia sprawe kategoriinicram pisze:tylko trzeba ręcznie wybierać mapkę przy wyszukiwaniu [img]images/smiles/icon_sad.gif"%20alt="Sad[/img]
U mnie widać skrzyneczki.Bas pisze:Dla pewnosci:
zrozumialem, ze w codziennym uzytkowaniu nie widac ZADNYCH skrzynek z mapy opencaching, dopoki nie wskaze sie tej JEDNEJ i wtedy widac tylko ten jeden cache, tak?
Nie moze byc tak, zeby przez caly czas widoczne byly wszystkie skrzynki?
Jak jesteś na ekranie z wyborem regionów, kliknij menu, tam powinno być np ukryj/pokaz GPmapa Polska - to chyba Ci pomożeBas pisze:OT:
czy mozna w prosty sposob przelaczac sie miedzy mapami? Zamiast wlaczac/wylaczac poszczegolne regiony - juz w ramach jednej mapy jest ich duzo...
Zdecydowanie pomoglo. Mialem ustawione pkty mapy- w skali.nicram pisze:Szczegółowość lepsza, Max Zoom- wszystkie- Auto
Przy okazji wylaczylem mape bazowanicram pisze:Jak jesteś na ekranie z wyborem regionów, kliknij menu, tam powinno być np ukryj/pokaz GPmapa Polska - to chyba Ci pomoże