Weryfikacja skrzynek nowych użytkowników - czas...
Moderator: Moderatorzy
- Maliniak
- Forumator
- Podziękował;: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Re: Weryfikacja skrzynek nowych użytkowników - czas...
witaj,
jeśli chodzi o skrzynkę "U Jelenia", adnotacja weryfikującego została dodana 2011-05-18 18:43:48
pod koniec adnotacji jest taka informacja:
pozdrawiam
jeśli chodzi o skrzynkę "U Jelenia", adnotacja weryfikującego została dodana 2011-05-18 18:43:48
pod koniec adnotacji jest taka informacja:
zaś nie stwierdzono Twojego komentarza, zatem osoba czeka cały czas na odpowiedź z Twojej strony.Odpowiedź na adnotację proszę umieścić w komentarzu do skrzynki.
W przypadku pytań proszę o kontakt: cog@opencaching.pl
Czas na odpowiedź to 7 dni, w razie braku reakcji skrzynka jest odrzucana przez COG.
pozdrawiam

...Mówię Tobie: "Wiarę miej!
W drodze swojej nie ustawaj!
Żebyś doszedł dokąd chcesz!
Niech marzenia staną się Twoją nocą, Twoim dniem!
Głosem serca w życiu kieruj się!"...
- Doc_with_the_dog
- Forumator
- Podziękował;: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
- Kontakt:
W miejscu, w którym zwykle wpisujesz loga.
Chciałbym iść do nieba ze względu na klimat, ale wolę do piekła ze względu na towarzystwo.
-
- Nowy na forum
- Podziękował;: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
Moja skrzynka założona z końcem maja 2011 nadal nie jest zweryfikowana. 29 maja moderator zadał mi pytanie na które odpowiedziałem i od tej pory nic się nie dzieje. Próbowałem wysyłać maile na adres cog@opencaching.pl ale są odrzucane. Czy to normalne ? Co powinienem zrobić ?
-
- Forumator
- Otrzymał podziękowań: 43 razy
Co prawda nie weryfikuję tej skrzynki, ale czytając tą skrzynkę weryfikujący wyraźnie napisał:
"Odpowiedź na adnotację proszę umieścić w komentarzu do skrzynki."
Zaglądam do opisu, a tu żadnych komentarzy, logów etc.
Proponuję zatem napisać bezpośrednio do weryfikatora korzystając z formularza "Napisz email do użytkownika" z poziomu profilu weryfikatora.
Sam weryfikując - nie czytam za każdym razem opisu po raz kolejny, tylko sprawdzam pobieżnie datę modyfikacji i ew. komentarz w logu. Jeśli nic się nie zmienia, zaglądam do kolejnej skrzynki, a tamta pozostaje w kolejce.
Wydaje mi się że dobrym pomysłem, byłoby uświadomienie oczekującym, że ich skrzynka nie jest tą jedyną w kolejce do weryfikacji (na tą chwilę takich skrzynek jest 26, z czego 6 jeszcze nie ma przypisanych weryfikatorów - pojawiły się w dniu dzisiejszym i wczorajszym po południu).
Coś na wzór systemu kolejkowego w banku - wiemy ile jeszcze osób jest przed nami i denerwujemy się trochę mniej
.
Co do COG - jesteśmy tylko ludźmi i jest nas niewiele (ilość 7 osób, może być myląca), mamy pewne problemy kadrowe, zresztą o tym nie będę powtarzał, bo temat przewija się w kilku innych wątkach. Ponadto sporo czasu tracimy na wyjaśnianie "oczywistych oczywistości" ludziom, którzy nie mieli ochoty zapoznać się z podstawami zasad zamieszczonymi w wiki. Przykro jest mi z tego powodu, że cierpią na tym osoby, których kesze mogą zostać zaakceptowane "od ręki".
Proszę o cierpliwość, jeśli skrzynka jest OK, na pewno wcześniej czy później uzyska akceptację.
Proponuję zatem napisać bezpośrednio do weryfikatora korzystając z formularza "Napisz email do użytkownika" z poziomu profilu weryfikatora.
Sam weryfikując - nie czytam za każdym razem opisu po raz kolejny, tylko sprawdzam pobieżnie datę modyfikacji i ew. komentarz w logu. Jeśli nic się nie zmienia, zaglądam do kolejnej skrzynki, a tamta pozostaje w kolejce.
Wydaje mi się że dobrym pomysłem, byłoby uświadomienie oczekującym, że ich skrzynka nie jest tą jedyną w kolejce do weryfikacji (na tą chwilę takich skrzynek jest 26, z czego 6 jeszcze nie ma przypisanych weryfikatorów - pojawiły się w dniu dzisiejszym i wczorajszym po południu).
Coś na wzór systemu kolejkowego w banku - wiemy ile jeszcze osób jest przed nami i denerwujemy się trochę mniej

Co do COG - jesteśmy tylko ludźmi i jest nas niewiele (ilość 7 osób, może być myląca), mamy pewne problemy kadrowe, zresztą o tym nie będę powtarzał, bo temat przewija się w kilku innych wątkach. Ponadto sporo czasu tracimy na wyjaśnianie "oczywistych oczywistości" ludziom, którzy nie mieli ochoty zapoznać się z podstawami zasad zamieszczonymi w wiki. Przykro jest mi z tego powodu, że cierpią na tym osoby, których kesze mogą zostać zaakceptowane "od ręki".
Proszę o cierpliwość, jeśli skrzynka jest OK, na pewno wcześniej czy później uzyska akceptację.
-
- Nowy na forum
Jak to nie ma komentarza ?etnamars pisze:Co prawda nie weryfikuję tej skrzynki, ale czytając tą skrzynkę weryfikujący wyraźnie napisał:
W opisie skrzynki zamieściłem i wyróżniłem kolorem czerwonym. Nie widać tego ?
Może w złym miejscu dodałem ten komentarz ? Ale ja go widzę. Możesz zerknąć jeszcze raz ?
Rozumiem doskonale, że moja skrzynka nie jest jedyna. Ale jest to też moja pierwsza i chciałbym żeby było wszystko OK, a jak to się przeciąga to się martwię.

Dzięki za odpowiedź.
-
- Forumator
- Otrzymał podziękowań: 43 razy
Teraz zauważyłem, bo mi powiedziałeśAzazel pisze: Jak to nie ma komentarza ?
W opisie skrzynki zamieściłem i wyróżniłem kolorem czerwonym. Nie widać tego ?
Może w złym miejscu dodałem ten komentarz ? Ale ja go widzę. Możesz zerknąć jeszcze raz ?

- Ranwers
- Forumator
- Podziękował;: 28 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Podejrzewam, że powinieneś po prostu napisać komentarz w LOGu skrzynki (lub napisać bezpośrednio do weryfikatora, jak zaproponował etnamars)
Jeśli góra idzie do Ciebie, a Ty nie jesteś Mahometem - spieprzaj, to lawina!
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- r00t7
- Centrum Obsługi Geocachera
- Podziękował;: 74 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
dokładnie, odpowiedź na adnotację zamieszcza się w LOGU:) tak jak znalezienie
-
- Nowy na forum
Napisałem do weryfikatora i czekam na odpowiedź.Ranwers pisze:Podejrzewam, że powinieneś po prostu napisać komentarz w LOGu skrzynki (lub napisać bezpośrednio do weryfikatora, jak zaproponował etnamars)
Aaaaaaaaaaaaaaaaa.
Już wiem o co chodzi. Nie załapałem.
Cały czas myślałem, że napisałem w logu a ja w opisie skrzynki to zrobiłem.
No nieźle. Tak to jest jak się nie myśli.