Az tak bardzo mi sie nie chce (4800 plikow otworzyc na raz ..... ), mnie to do niczego nie jest potrzebne. Uzywam OziCE i wole tak jak jest teraz. Chcialem tylko sprawdzic mozliwosc wrzucenia tego np do Mobireadera na pockecie jako jeden plik, razem ze zdjeciami - bo kilka osob ma problemy z tak duza iloscia plikow.
Teraz mysle nad wersja makra do GSAKa, ktora by robila cos podobnego - pod warunkiem ze RT da sie namowic by wstawiac do GPXow informacje na temat zdjec jakie sa dolaczone do kazdej ze skrzynek.
Mozna to zrobic - nie naruszajac budowy GPXa - po prostu wstawiajac link do zdjecia w opis skrzynki.
Sprawdzilem - GSAK sobie z tym radzi, potrafi "dociagnac" tak wstawione zdjecia do pliku GPX.
Wariacje na temat bazy Filipa :)
Moderator: Moderatorzy
- filips
- Forumator
- Podziękował;: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 81 razy
- Kontakt:
Czołem,
rzuciłem okiem i Mobi wygląda ciekawie - co prawda nie mam gdzie go przetestować, ale gdyby ktoś napisał, jak wyglądać ma ów plik dla mobi, to nie ma problemu, żeby tworzyć go na serwerze i udostępnić przez www/rsynca.
rzuciłem okiem i Mobi wygląda ciekawie - co prawda nie mam gdzie go przetestować, ale gdyby ktoś napisał, jak wyglądać ma ów plik dla mobi, to nie ma problemu, żeby tworzyć go na serwerze i udostępnić przez www/rsynca.
GeoKrety.org - darmowa alternatywa dla travelbugów
Mapa (prawie) wszystkich keszy na świecie ;) - dla garmina
Status WWW geokretów, opencaching, geocaching
Mapa (prawie) wszystkich keszy na świecie ;) - dla garmina
Status WWW geokretów, opencaching, geocaching
- ted69
- Forumator
- Podziękował;: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 44 razy
- Kontakt:
Jest przeciez wersja na PC (z Winda, niestety) i pozniej wiele roznych urzadzen moze sie synchronizowac z tym co sie ma na PC (pocket, rozne telefony).filips pisze:Czołem,
rzuciłem okiem i Mobi wygląda ciekawie - co prawda nie mam gdzie go przetestować,
Co do zmian - to na poczatek prosilbym o dolozenie do wszystkich HTM i HTML jakie generujesz w swojej bazie tagi <BODY> i </BODY> - bo bez tego parser sie po prostu wywala. Powiekszyloby to kazdy plik o 13 znakow ale to chyba nie bedzie problem