Te dwa znaki różnią się od siebie tym, że pierwszy z wymienionych nie narusza formatowania linii (wyjustuj tekst w Wordzie i wciśnij np. w środku linii shift+Enter. A potem zrób to samo, ale wciśnij sam Enter - zobaczysz różnicę.Bas pisze:Fine Reader czesto stosuje twardy podzial wiersza (taki znak jak na klawiszu ENTER), choc powinien wstawiac znacznik konca akapitu.
Zamieniłem to w ten sposób, że ol'e są kasowane, zamiast </li> jest wstawiana spacja (to jest koniec wiersza w liście), a zamiast <li> (początek wiersza w liście) wstawiany jest punktor.Bas pisze: Podsylalem tutaj:
http://forum.opencaching.pl/viewtopic.php?p=25189#25189
Jakoś się to czyta, choć nie idealnie
Pokombinowałem jeszcze trochę i wyszło, że np. w notatniku przeniesienie do następnej linii powoduje znak "0013" lub "0010". Niestety nie działa to w ten sposób po wpisaniu do makraBas pisze: Mysle, ze lamaniem linii, czy ich laczeniem nie trzeba sie bardzo przejmowac. Wstawiac spacje i juz. Najwazniejsze, ze tekst jest czytelny. Opcja plain text szalenie mi sie podoba, bo z cala pewnoscia kazdy program do gpx poradzi sobie z tak utworzonym plikiem.
Na razie więc spacje muszą zostać, tak czy siak.