Co polecicie (gps)
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowy na forum
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Co polecicie (gps)
Chciałbym zakupić jakieś urządzenie (może być używane) po jak najmniejszych kosztach. Najważniejszy dla mnie jest czas pracy baterii (jeżdżę turystycznie rowerem + mam zamiar śledzić trasy i publikować je tutaj: www.endomondo.com) i możliwość śledzenia mojej trasy (o podgrywaniu .gpx już nie wspomnę). Latam na xperi x8 funkcjonalna lecz bateria z pupy. Najfajniej by było coś na akumulatorki AA ale to już jest opcjonalne. W odblokowywanie gpsów samochodowych się bawiłem - nie straszna mi gwarancja. Co polecicie na takie potrzeby
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- r00t7
- Centrum Obsługi Geocachera
- Podziękował;: 74 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
Re: Co polecicie (gps)
poszukaj też jakiejś używanej dakoty 10 nppegu pisze:na ten moment mam 200 złotych ale max chciałbym wydać coś w granicach 400-500. Jest to możliiwe?
- Pawel brasia
- Forumator
- Podziękował;: 41 razy
- Otrzymał podziękowań: 77 razy
Jeśli X8 jest dla Ciebie wystarczające to koszyk na 4 aku AA + gniazdo USB i masz zasilania na długo. Przy rowerze nie jest problemem to gdzieś zamocować.pegu pisze:Chciałbym zakupić jakieś urządzenie (może być używane) po jak najmniejszych kosztach. Najważniejszy dla mnie jest czas pracy baterii [...] Latam na xperi x8 funkcjonalna lecz bateria z pupy. Najfajniej by było coś na akumulatorki AA ale to już jest opcjonalne.
- natasza&misiek
- Bywalec
Witam
Czy program trekbuddy działa na telefonie samsung wave 723 na systemie bada 1.1 ?
Jeśli nie to co byście polecili na ten telefon.
Pozdrawiam
Caban7
Czy program trekbuddy działa na telefonie samsung wave 723 na systemie bada 1.1 ?
Jeśli nie to co byście polecili na ten telefon.
Pozdrawiam
Caban7
-
- Nowy na forum
a da rade to jakoś sensownie podpiąć pod dynamo, pociągnie taki manewr?brasia pisze:Jeśli X8 jest dla Ciebie wystarczające to koszyk na 4 aku AA + gniazdo USB i masz zasilania na długo. Przy rowerze nie jest problemem to gdzieś zamocować.pegu pisze:Chciałbym zakupić jakieś urządzenie (może być używane) po jak najmniejszych kosztach. Najważniejszy dla mnie jest czas pracy baterii [...] Latam na xperi x8 funkcjonalna lecz bateria z pupy. Najfajniej by było coś na akumulatorki AA ale to już jest opcjonalne.
- Pawel brasia
- Forumator
- Podziękował;: 41 razy
- Otrzymał podziękowań: 77 razy
Wszystko się dapegu pisze:a da rade to jakoś sensownie podpiąć pod dynamo, pociągnie taki manewr?brasia pisze:Jeśli X8 jest dla Ciebie wystarczające to koszyk na 4 aku AA + gniazdo USB i masz zasilania na długo. Przy rowerze nie jest problemem to gdzieś zamocować.
Dynamo daje 6V, mniej więcej tyle potrzeba do naładowania 4 akumulatorów. Jednak musiałbyś dołożyć prostownik i jakiś stabilizator. Dało by się pominąć aku i ładować od razu telefon (ze stabilizatorem). Moim gra nie warta świeczki i może być niebezpieczne dla telefonu.
Może są jakieś gotowe rozwiązania typu dynamo z ładowarką na USB.
Edit:
google ma receptę na wszystko:
http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... hub-dynamo
Ale jak pisałem wyżej nie ryzykowałbym zniszczenia telefonu, bo układ nie ma zabezpieczenia przed wzrostem napięcia dynama.
Ten układ jest bardziej skomplikowany, ale bezpieczniejszy:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1 ... ml#5955490
- Karls
- Forumator
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Odp: Re: Co polecicie (gps)
Powinien działać bo o ile wiem ma wersję java. Ale zastanawiam się czy nie lepiej przeflashować system z biednej( moim zdaniem) bady na android. O ile wiem jest port na wave. Miał byś wtedy możliwość instalacji locusa którego bardzo polecam.caban7 pisze:Czy program trekbuddy działa na telefonie samsung wave 723 na systemie bada 1.1ę?
Tylko po co kombinować. Można kupić tanio ładowarkę na baterie AA albo kupić druga baterie do telefonu i nosić w kieszenibrasia pisze: Wszystko się da
Klepniętę z GT-I9001 za pomocą Taptalk v2
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 9 razy
TB działa zarówno na Symbianie jak i na Androidzie, nie sprawdzałem na Windows Mobile, ale pewnie tez by poszło. Fajnie śmiga, używałem go już na trzech telefonach.