Geocaching na JM
Moderator: Moderatorzy
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 16 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Re: Geocaching na JM
Ja to się raczej zastanawiam czym wydrążyć taką dziurę, poza dłutem oczywiście. A co do drzewa/drewna, to zależy od tego, gdzie będzie ta kłoda leżeć. Jeżeli wokół są same liściaste, to instalowanie tam sosny byłoby bez sensu. I vice versa.
- maryush
- Forumator
- Podziękował;: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 63 razy
Wiertło-frez. W ciągłej sprzedaży komplety w Leroy-Merlinach i co jakiś czas także w Lidlach.Ajger pisze:Ja to się raczej zastanawiam czym wydrążyć taką dziurę, poza dłutem oczywiście.
Takie coś - zestaw róznych rozmiarów
lub
takie coś - pojedynczy 35mm - takiego uzyto na przedtawionym wyżej przykładzie
- Leśne oko
- Stały bywalec
- Podziękował;: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Najprościej aby nic nie było widać z zewnątrz należy pień rozłupać, nie ciąć . Ja wydrążyłem za pomocą piły spalinowej przykładając końcówkę prowadnicy .
Nie rozdziobią nas kruki ni wrony ....
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 16 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Właśnie o czymś takim myślałem. Nawet nie wiedziałem, że są takie do wiertarek. Dzięki. Trzeba będzie zanabyć. Zawsze może się przydać. 

- ronja
- Forumator
- Podziękował;: 28 razy
- Otrzymał podziękowań: 42 razy
Wykorzystam stary wątek: na JM znany wielu ludziom z zupełnie innej strony Apetor pokazuje, że oprócz standardowej aktywności, szczególnie popularnej na eventach wśród niektórych keszerów, można też poszukać skrzynek (tutaj z GC, 1:45 minuta filmu), bezpiecznie wydostać się z wodno-lodowej pułapki (kolce lodowe i technika użycia w 2:30 minucie) oraz cieszyć się sportem zimowym. Więcej aktywności, mniej zachowań destrukcyjnych dla własnego organizmu!